אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני מאפים

3,727
צפיות

קיש גבינות, בטטה ובצלים קל וטעים

המתכון של
קיש גבינות, בטטה ובצלים קל וטעים

משגע, קל, מרשים וטעים!

  • קטגוריהמאפים
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 1 חב' בצק פריך מלוח קנוי
  • 50 גר' חמאה לטיגון
  • 2 בצלים סגולים חתוכים לחצי ואז חתוכים לטבעות דקות
  • 1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
  • 100 גר' בולגרית מפוררת
  • 4 ביצים טרופות
  • 1 כוס חלב
  • 100 גר' גבינה צהובה מגוררת
  • רבע מיכל שמנת מתוקה 32% שומן (250 מ''ל)
  • 2 כפות קמח לבן
  • גבינת עיזים לקישוט
  • כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור וחצי כפית אגוז מוסקט טחון
אופן ההכנה
  • 1

    מטגנים בחמאה את רצועות הבצלים עד הזהבה כ- 5 דק'..


  • 2

    מוסיפים את קוביות הבטטה ומטגנים תוך ערבוב מדי פעם עם מכסה לאידוי כ- 7 דק'..


  • 3

    מקררים מעט..


  • 4

    מרדדים את הבצק מעט כך שיכסה תבנית עגולה רגילה או של קיש..


  • 5

    שופכים את התערובת מהמחבת על הבצק ומיישרים..


  • 6

    מפוררים את הבולגרית על התערובת בצלים..


  • 7

    בקערה טורפים ביצים, צהובה, חלב, שמנת מתוקה, תבלינים וקמח היטב..


  • 8

    שופכים את תכולת הקערה על התבנית ומיישרים..


  • 9

    מפזרים עיגולי גבינת עיזים למעלה ומכניסים לתנור לשעה או עד שהקיש מזהיב..


1

מטגנים בחמאה את רצועות הבצלים עד הזהבה כ- 5 דק'..


2

מוסיפים את קוביות הבטטה ומטגנים תוך ערבוב מדי פעם עם מכסה לאידוי כ- 7 דק'..


3

מקררים מעט..


4

מרדדים את הבצק מעט כך שיכסה תבנית עגולה רגילה או של קיש..


5

שופכים את התערובת מהמחבת על הבצק ומיישרים..


6

מפוררים את הבולגרית על התערובת בצלים..


7

בקערה טורפים ביצים, צהובה, חלב, שמנת מתוקה, תבלינים וקמח היטב..


8

שופכים את תכולת הקערה על התבנית ומיישרים..


9

מפזרים עיגולי גבינת עיזים למעלה ומכניסים לתנור לשעה או עד שהקיש מזהיב..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים