ספר מתכוני מאפים
- קטגוריהמאפים
- כשרותכשר חלבי
- דרגת קושיקל מאוד
- כשרות: כשר חלבי
- דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
-
-
2 בצלים סגולים חתוכים לחצי ואז חתוכים לטבעות דקות
-
1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
-
-
-
-
100 גר' גבינה צהובה מגוררת
-
רבע מיכל שמנת מתוקה 32% שומן (250 מ''ל)
-
-
-
כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור וחצי כפית אגוז מוסקט טחון
אופן ההכנה
-
1
מטגנים בחמאה את רצועות הבצלים עד הזהבה כ- 5 דק'..
-
2
מוסיפים את קוביות הבטטה ומטגנים תוך ערבוב מדי פעם עם מכסה לאידוי כ- 7 דק'..
-
3
מקררים מעט..
-
4
מרדדים את הבצק מעט כך שיכסה תבנית עגולה רגילה או של קיש..
-
5
שופכים את התערובת מהמחבת על הבצק ומיישרים..
-
6
מפוררים את הבולגרית על התערובת בצלים..
-
7
בקערה טורפים ביצים, צהובה, חלב, שמנת מתוקה, תבלינים וקמח היטב..
-
8
שופכים את תכולת הקערה על התבנית ומיישרים..
-
9
מפזרים עיגולי גבינת עיזים למעלה ומכניסים לתנור לשעה או עד שהקיש מזהיב..
1
מטגנים בחמאה את רצועות הבצלים עד הזהבה כ- 5 דק'..
2
מוסיפים את קוביות הבטטה ומטגנים תוך ערבוב מדי פעם עם מכסה לאידוי כ- 7 דק'..
3
מקררים מעט..
4
מרדדים את הבצק מעט כך שיכסה תבנית עגולה רגילה או של קיש..
5
שופכים את התערובת מהמחבת על הבצק ומיישרים..
6
מפוררים את הבולגרית על התערובת בצלים..
7
בקערה טורפים ביצים, צהובה, חלב, שמנת מתוקה, תבלינים וקמח היטב..
8
שופכים את תכולת הקערה על התבנית ומיישרים..
9
מפזרים עיגולי גבינת עיזים למעלה ומכניסים לתנור לשעה או עד שהקיש מזהיב..
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים