אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני עוגות

5,484
צפיות

עוגת מייפל אגוזים וקינמון הכי מושלמת שתכינו ב-2 דקות של סבתא לאה

המתכון של
עוגת מייפל אגוזים וקינמון הכי מושלמת שתכינו ב-2 דקות של סבתא לאה

עוגה בחושה, פרווה, ממכרת, מפנקת, הכי נימוחה, ערבוב ולתנור כל אחד יכול, וכן אפשר גם עם קמח ללא גלוטן או עם קמח כוסמין.

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • להצלחת העוגה יש להשתמש בכוסות ובכפות אוניברסליים.
  • נדרש ...
  • תבנית עגולה בקוטר 24-26 או תבנית מלבנית בינונית 32x25 או 2 תבניות אינגליש קייק.
  • לעוגה ...
  • 4 ביצים שלמות בגודל L.
  • 1 כוס סוכר (200 גרם).
  • 3 שקיות סוכר וניל (30 גרם).
  • 1/2 כוס שמן (120 מ"ל).
  • קורט מלח.
  • 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (240 מ"ל) אפשר להשתמש במיץ תפוזים קנוי, לשיקולכם.
  • 1 וחצי כוסות קמח תופח מנופה (210 גרם).
  • או 1 וחצי כוסות קמח רגיל מנופה + 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם).
  • או 1 וחצי כוסות קמח כוסמין לבן מנופה + 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם).
  • או 1 וחצי כוסות קמח ללא גלוטן מנופה + 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם).
  • לתערובת האגוזים והקינמון ...
  • 1 כוס אגוזי פקאן או 1 כוס אגוזי מלך או שילוב של חצי כוס אגוזי פקאן וחצי כוס אגוזי מלך, לשיקולכם.
  • 2 כפיות סוכר.
  • 1/2 כפית קינמון טחון, שימו לב!!! למי שלא אוהב קינמון אפשר לוותר.
  • לציפוי ...
  • סירופ מייפל בנדיבות.
אופן ההכנה
  • 1

    מחממים תנור אפייה ל-175 מעלות קו עליון קו תחתון לא טורבו.


  • 2

    בקערה גדולה שמים את הביצים השלמות, הסוכר, סוכר וניל, שמן, קורט מלח ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.


  • 3

    מוסיפים את מיץ התפוזים וממשיכים לטרוף עד שהמיץ תפוזים נטמע היטב בתערובת.


  • 4

    מוסיפים את הקמח התופח או הקמח שבחרתם + אבקת אפייה וממשיכים לטרוף עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה ללא גושים, משמנים היטב את התבנית/תבניות, יוצקים את התערובת לתבנית/תבניות האפייה.


  • 5

    הכנת תערובת האגוזים והקינמון....


  • 6

    קוצצים את האגוזים ושמים בתוך קערה קטנה, מוסיפים את הסוכר, הקינמון ומערבבים היטב, מפזרים בעזרת הידיים על העוגה/עוגות, דופקים 2 דפיקות קטנות על השיש.


  • 7

    מכניסים למרכז התנור את העוגה/עוגות ואופים 30-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה/עוגות יוצא יבש.


  • 8

    מוציאים את העוגה/עוגות מהתנור, לא מחכים לעוגה/לעוגות להתקרר, אלא יוצקים מיד עוד שהעוגה חמה/עוגות חמות סירופ מייפל בנדיבות .


  • 9

    זהו מוכן! כמה דקות עבודה ויש לכם עוגה משגעת.


  • 10

    בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.


1

מחממים תנור אפייה ל-175 מעלות קו עליון קו תחתון לא טורבו.


2

בקערה גדולה שמים את הביצים השלמות, הסוכר, סוכר וניל, שמן, קורט מלח ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.


3

מוסיפים את מיץ התפוזים וממשיכים לטרוף עד שהמיץ תפוזים נטמע היטב בתערובת.


4

מוסיפים את הקמח התופח או הקמח שבחרתם + אבקת אפייה וממשיכים לטרוף עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה ללא גושים, משמנים היטב את התבנית/תבניות, יוצקים את התערובת לתבנית/תבניות האפייה.


5

הכנת תערובת האגוזים והקינמון....


6

קוצצים את האגוזים ושמים בתוך קערה קטנה, מוסיפים את הסוכר, הקינמון ומערבבים היטב, מפזרים בעזרת הידיים על העוגה/עוגות, דופקים 2 דפיקות קטנות על השיש.


7

מכניסים למרכז התנור את העוגה/עוגות ואופים 30-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה/עוגות יוצא יבש.


8

מוציאים את העוגה/עוגות מהתנור, לא מחכים לעוגה/לעוגות להתקרר, אלא יוצקים מיד עוד שהעוגה חמה/עוגות חמות סירופ מייפל בנדיבות .


9

זהו מוכן! כמה דקות עבודה ויש לכם עוגה משגעת.


10

בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים