אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני עוגות

11,287
צפיות

עוגת ריבה של פעם

המתכון של
עוגת ריבה של פעם

עוגה שאכלנו בימי ילדותי. תודה לאריאלה גולדמן על המתכון

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • בצק : 2 וחצי כוסות קמח רגיל (לא תופח), 200 גר' חמאה, 80 גר' אבקת סוכר, 1 ביצה, כף מיץ תפוזים, כפית תמצית וניל, גרדת תפוז או לימון (לא חובה)
  • ציפוי : 170 גר' ריבת תות שדה , מעט אבקת סוכר
אופן ההכנה
  • 1

    תבנית אפיה בקוטר 24..


  • 2

    להוציא את החמאה מהמקרר שתתרכך בחום החדר, מספר שעות לפני הכנת העוגה.


  • 3

    לערבב את כל מרכיבי הבצק כולל החמאה עד לקבלת גושים. ממשיכים ללוש בקערה עד שמתקבל בצק רך. (בצק פריך).


  • 4

    לכסות את הבצק ולהכניס אותו לשעה במקרר..


  • 5

    לוקחים כמות (1/4) של בצק ושמים בצד כדי להכין את מקלות הבצק, או שמגרדים פירורים..


  • 6

    מרדדים את הבצק בתבנית ומהדקים..


  • 7

    מורחים את הריבה על הבצק..


  • 8

    מכינים את מקלות הבצק, מגלגלים 6 חתיכות בצק עד שהופכים לשרוכים - ויוצרים שתי וערב על העוגה..


  • 9

    לאפות כ- 1/2 שעה ב- 180 מעלות..


  • 10

    אחרי צינון העוגה אפשר לפזר עליה אבקת סוכר. להכין את העוגה לפחות 1 שעה לפני החיתוך..


1

תבנית אפיה בקוטר 24..


2

להוציא את החמאה מהמקרר שתתרכך בחום החדר, מספר שעות לפני הכנת העוגה.


3

לערבב את כל מרכיבי הבצק כולל החמאה עד לקבלת גושים. ממשיכים ללוש בקערה עד שמתקבל בצק רך. (בצק פריך).


4

לכסות את הבצק ולהכניס אותו לשעה במקרר..


5

לוקחים כמות (1/4) של בצק ושמים בצד כדי להכין את מקלות הבצק, או שמגרדים פירורים..


6

מרדדים את הבצק בתבנית ומהדקים..


7

מורחים את הריבה על הבצק..


8

מכינים את מקלות הבצק, מגלגלים 6 חתיכות בצק עד שהופכים לשרוכים - ויוצרים שתי וערב על העוגה..


9

לאפות כ- 1/2 שעה ב- 180 מעלות..


10

אחרי צינון העוגה אפשר לפזר עליה אבקת סוכר. להכין את העוגה לפחות 1 שעה לפני החיתוך..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים