בצל+צרור עלי כוסברה+ 2 כפות פירורי לחם+רבע כפית כורכום+מלח ופלפל גרוס לפי טעמכם
כף מיונז לא מורגש בטעם
2 חב' של תחתיות ארטישוק
לתבשיל
קפוא שהופשר סה"כ 800 גר
חצי שקית פולים קפואים שהופשרו
4 גבעולי סלרי
2 בצלים
3 פלחי לימון בלי קליפה
כף גדושה אבקת מרק עוף
כפית כורכום שטוחה
כף שטוחה כמון
כף שטוחה סוכר
מלח ופלפל לפי הטעם
מים עד לגובה שיכסה מעט את הארטישוק עם הבשר
(לא מרק😉)
סיר סוטאז'
אופן ההכנה
1
לבשר:.
2
נגרד את הבצל ונסחוט, נקצוץ את העלי כוסברה ונערבב את הבשר הטחון עם כל התבלינים והפירורי לחם שציינתי מעלה..
3
נמלא כל תחתית של ארטישוק ונניח בצד, אין צורך בטיגונים לסגירה ראו תמונות לפניי ואחריי....
4
לתבשיל נטגן בצל להזהבה נוסיף כף סוכר ואת הלימון הפולים והסלרי,,, נטגן עוד טיפה אידוי ואז נניח בסדר יפה את הארטישוק...אם נישאר לכם ארטישוק שאין לו מילוי אפשר לחתוך אותו למדליונים ולהוסיף לסיר..
5
500 מ"ל מים רותחים נערבב עם כל התבלינים ועם כף בזהירות נעביר לסיר, אם חסר מים להוסיף כפי שציינתי עד לגובה הארטישוק שיכסה מעט... נביא לרתיחה, נשפר טעמים לפי טעמכם האישי, להוריד ללהסה בינונית לבשל 45 דקות עם מכסה סגור ואחר כך נפתח מעט ונמשיך בישול עד לקבלת רוטב סמיך .
6
בהצלחה ❤️סיון מלול אסולין❤️.
1
לבשר:.
2
נגרד את הבצל ונסחוט, נקצוץ את העלי כוסברה ונערבב את הבשר הטחון עם כל התבלינים והפירורי לחם שציינתי מעלה..
3
נמלא כל תחתית של ארטישוק ונניח בצד, אין צורך בטיגונים לסגירה ראו תמונות לפניי ואחריי....
4
לתבשיל נטגן בצל להזהבה נוסיף כף סוכר ואת הלימון הפולים והסלרי,,, נטגן עוד טיפה אידוי ואז נניח בסדר יפה את הארטישוק...אם נישאר לכם ארטישוק שאין לו מילוי אפשר לחתוך אותו למדליונים ולהוסיף לסיר..
5
500 מ"ל מים רותחים נערבב עם כל התבלינים ועם כף בזהירות נעביר לסיר, אם חסר מים להוסיף כפי שציינתי עד לגובה הארטישוק שיכסה מעט... נביא לרתיחה, נשפר טעמים לפי טעמכם האישי, להוריד ללהסה בינונית לבשל 45 דקות עם מכסה סגור ואחר כך נפתח מעט ונמשיך בישול עד לקבלת רוטב סמיך .