אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני תבשילים

228
צפיות

עלי גפן כמו של אמא

המתכון של
עלי גפן כמו של אמא

אין יותר טעים מעלי גפן שמכינים בבית

  • קטגוריהתבשילים
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקשה
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קשה
מרכיבים
  • 20 עלי גפן טריים עדינים ויפים לא קטנים בינוניים. אם הצלחתם לקטוף טרי הכי טוב
  • 100 גרם בשר טחון
  • חצי בצל בינוני מגורד
  • 1/2 כוס אורז
  • שמן זית
  • מלח פלפל
  • 2 כפות רכז רימונים
  • 1 כוס מים רותחים
  • מלח פלפל
  • מעט שמן זית
  • לרוטב::
אופן ההכנה
  • 1

    משרים את האורז במים רותחים למשך חצי שעה..


  • 2

    בתוך קערה מכניסים בצל, מגורד את האורז שעבר השריה, הבשר והתבלינים. בלי המים..


  • 3

    ממלאים את עלי הגפן עם הצד המבריק כלפי מטה מגלגלים את עלי הגפן ואז מעבירים לסיר שטוח עם התפר של העלים כלפי מטה.( אם רוצים אפשר לפזר מעל דובדובנים יבשים).


  • 4

    מערבבים את חומרי הרוטב ושופכים על עלי הגפן..


  • 5

    מניחים עליהם צלחת שלא יתפרקו..


  • 6

    אם חסר מים אפשר להוסיף..


  • 7

    מבשלים שעה על אש נמוכה עד שהעלים רכים והנוזלים התאדו..


  • 8

    לטעום.


1

משרים את האורז במים רותחים למשך חצי שעה..


2

בתוך קערה מכניסים בצל, מגורד את האורז שעבר השריה, הבשר והתבלינים. בלי המים..


3

ממלאים את עלי הגפן עם הצד המבריק כלפי מטה מגלגלים את עלי הגפן ואז מעבירים לסיר שטוח עם התפר של העלים כלפי מטה.( אם רוצים אפשר לפזר מעל דובדובנים יבשים).


4

מערבבים את חומרי הרוטב ושופכים על עלי הגפן..


5

מניחים עליהם צלחת שלא יתפרקו..


6

אם חסר מים אפשר להוסיף..


7

מבשלים שעה על אש נמוכה עד שהעלים רכים והנוזלים התאדו..


8

לטעום.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים