לקלף את תפוחי האדמה לחתוך אמצע ואת האמצע שום לאמצע (לא לחתוך עד הסוף להשאיר קצת שנוכל למלות.
למילוי
בשר טחון חצי קילו
1 ביצה
בצל קצוץ
פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס פירורי לחם
כמון
פלפל שחור.
מלח
רוטב.
2 רסק עגבניות קטן
4 שיני שום כתוש
כף מרק עוף
פלפל שחור
2 כפות פפריקה
חצי כוס שמן בערך
כף סוכר
אופן ההכנה
1
לקלף ולחתוך את תפוחי האדמה לחצי וכל חצי לחצי לא עד הסוף כמו צדף.(ראו תמונה למטה).
2
למלא את תפוחי האדמה או החצילים לדחוס יפה ולישר. .
3
לטבול ב2 ביצים עם כף רסק עגבניות מעורבבים היטב ..
4
וצלחת של קמח ולטגן .
5
ולהוציא מיד ישר לסיר ולסדר כמה שיותר צפוף שכבר סידרנו בו עיגולי עגבניות ובצל.
6
בסיר לסדר בצל חתוך לעיגולים ומעליו עגבניות חתוכות לעיגולים. לסדר מעליהם את תפוחי האדמה או החצילים ..
7
לרוטב:.
8
לערבב הכל היטב להוסיף מים רותחים 4-5 כוסות לשפוך בזהירות על התפוחי אדמה להניח על הכל צלחת גדולה וכמה שיותר כבדה על מנת שלא יתרוממו. הרוטב חייב לכסות את תפוחי האדמה ועוד כוס (במידה ונגמרים הנוזלים להוסיף כוס מיים רותחים. .
9
לבשל בערך כשעה עד שתפוחי האדמה רכים ולא נשאר הרבה רוטב .
1
לקלף ולחתוך את תפוחי האדמה לחצי וכל חצי לחצי לא עד הסוף כמו צדף.(ראו תמונה למטה).
2
למלא את תפוחי האדמה או החצילים לדחוס יפה ולישר. .
3
לטבול ב2 ביצים עם כף רסק עגבניות מעורבבים היטב ..
4
וצלחת של קמח ולטגן .
5
ולהוציא מיד ישר לסיר ולסדר כמה שיותר צפוף שכבר סידרנו בו עיגולי עגבניות ובצל.
6
בסיר לסדר בצל חתוך לעיגולים ומעליו עגבניות חתוכות לעיגולים. לסדר מעליהם את תפוחי האדמה או החצילים ..
7
לרוטב:.
8
לערבב הכל היטב להוסיף מים רותחים 4-5 כוסות לשפוך בזהירות על התפוחי אדמה להניח על הכל צלחת גדולה וכמה שיותר כבדה על מנת שלא יתרוממו. הרוטב חייב לכסות את תפוחי האדמה ועוד כוס (במידה ונגמרים הנוזלים להוסיף כוס מיים רותחים. .
9
לבשל בערך כשעה עד שתפוחי האדמה רכים ולא נשאר הרבה רוטב .