3 יחידות פרגיות יפות שלמות שטופות היטב במים קרים ויבשות ממים
2 קופסאות של זיתים ירוקים ללא גרעינים
1 כף כורכום
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 1/2 כפיות כומון
4 כפות שמן
5 שיניי שום כתושים
1 1/2 כפיות מרק עוף
1 1/2 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
1
לפני שתתחילו עם הפרגיות צריך להכין את הזיתים
בסיר בינוני לשפוך פנימה את הזיתים ללא המים של הקופסא להוסיף מים מהברז עד לגובה הזיתים להוסיף מעט כורכום ולהביא לרתיחה של 20 דקות... לסנן מהמים ולהוסיף מים חדשים לחזור על אותה פעולה פעם נוספת לסנן ולהניח בצד להתקרר..
2
למלח ולפלפל באדיבות את הפרגיות
בסיר כבד וחסין לחום תנור להוסיף 2 כפות שמן על להבה בינונית גבוהה
להשחים את הפרגיות היטב מכל הכוונים
להכניס לתנור שחומם מראש ל 20 דקות ללא מכסה
להוציא מהסיר והלניח את הפרגיות על תבנית בצד.
3
באותו סיר להוסיף את שאר השמן ולהשחים את השום על להבה בינונית ואז את הזיתים
להוסיף את כל התבלינים וכוס וחצי מים חמים
להביא לרתיחה טובה ושהמים יצטמצמו לחצי מהכמות לפזר מעל 2 כפיות כוסברה קצוצה ולהניח בצד עד להגשה.
4
לפני שמגישים:
לחמם את הגריל של התנור
להכניס את הפרגיות ל5-8 דקות להיזהר לא לשרוף אותן
להגיש עם הזיתים ועם איזה אורז שתירצו
אני הגשתי עם אורז בסמטי שהוספתי לו חצי כפית אבקת זעפרן.
1
לפני שתתחילו עם הפרגיות צריך להכין את הזיתים
בסיר בינוני לשפוך פנימה את הזיתים ללא המים של הקופסא להוסיף מים מהברז עד לגובה הזיתים להוסיף מעט כורכום ולהביא לרתיחה של 20 דקות... לסנן מהמים ולהוסיף מים חדשים לחזור על אותה פעולה פעם נוספת לסנן ולהניח בצד להתקרר..
2
למלח ולפלפל באדיבות את הפרגיות
בסיר כבד וחסין לחום תנור להוסיף 2 כפות שמן על להבה בינונית גבוהה
להשחים את הפרגיות היטב מכל הכוונים
להכניס לתנור שחומם מראש ל 20 דקות ללא מכסה
להוציא מהסיר והלניח את הפרגיות על תבנית בצד.
3
באותו סיר להוסיף את שאר השמן ולהשחים את השום על להבה בינונית ואז את הזיתים
להוסיף את כל התבלינים וכוס וחצי מים חמים
להביא לרתיחה טובה ושהמים יצטמצמו לחצי מהכמות לפזר מעל 2 כפיות כוסברה קצוצה ולהניח בצד עד להגשה.
4
לפני שמגישים:
לחמם את הגריל של התנור
להכניס את הפרגיות ל5-8 דקות להיזהר לא לשרוף אותן
להגיש עם הזיתים ועם איזה אורז שתירצו
אני הגשתי עם אורז בסמטי שהוספתי לו חצי כפית אבקת זעפרן.