בחודש דצמבר האחרון ביקרתי בווינה, והופתעתי לראות כי בכל פינה שם הגישו יין חם מתובל עם פירות. כמי שאוהבת במיוחד אגסים, השילוב בין היין לבין הפירות נתן לי השראה למתכון החגיגי הבא.
לגנאש שוקולד לבן -
100 גר' שוקולד לבן
100 מ"ל שמנת מתוקה או צמחית
המצרכים
8 אגסים, ללא הקליפה
1 כוס ברס
3 כוסות יין אדום
2 כוסות מים
3/4 כוס סוכר
1 מקל וניל
2 מקלות קינמון
3 תרמילי הל
1 כוכב אניס
מעט אגוז מוסקט
50 גר' שוקולד מריר (60% קקאו או יותר) מומס לפרווה להשתמש בשוקולד פרווה
אופן ההכנה
1
אופן ההכנה:.
2
בסיר רחב מבשלים את היין עם המים, הסוכר והתבלינים במשך כרבע שעה, עד לרתיחה..
3
מוסיפים לסיר את האגסים הקלופים, ומבשלים במשך כ-20 דקות עד שהאגסים מתרככים מעט..
4
מוציאים את האגסים בעזרת כף מחוררת ומוציאים חצי מכמות הנוזלים. ממשיכים לבשל את הרוטב עד שמתקבל קרמל סמיך..
5
מחזירים את האגסים לסיר עם הסירופ מצפים את האגסים בתנועת גלגול ומבשלים בעדינות על אש נמוכה ובזהירות כ 2 דקות עד לציפוי מתוק..
6
מוציאים את האגסים ומקררים מעט..
7
מכינים את הגנש שוקולד לבן מחממים בבאן מרי את השוקולד הלבן ,בסיר נפרד מביאים את השמנת לסף רתיחה, מערבבים את השוקולד עם השמנת המתוקה..
8
צילחות: מוזגים גנש שוקולד לבן למראה חגיגי על הצלחת או בגביע זכוכית מפזרים ברס בנדיבות מניחים את האגס במרז ומזלפים קישוט שוקולד מריר. ואיך אני תמיד אומרת "חג שמח ומתוק כשוקולד"..
9
לעוד מתכונים כנסו ל נטע בשביל השוקולד .
1
אופן ההכנה:.
2
בסיר רחב מבשלים את היין עם המים, הסוכר והתבלינים במשך כרבע שעה, עד לרתיחה..
3
מוסיפים לסיר את האגסים הקלופים, ומבשלים במשך כ-20 דקות עד שהאגסים מתרככים מעט..
4
מוציאים את האגסים בעזרת כף מחוררת ומוציאים חצי מכמות הנוזלים. ממשיכים לבשל את הרוטב עד שמתקבל קרמל סמיך..
5
מחזירים את האגסים לסיר עם הסירופ מצפים את האגסים בתנועת גלגול ומבשלים בעדינות על אש נמוכה ובזהירות כ 2 דקות עד לציפוי מתוק..
6
מוציאים את האגסים ומקררים מעט..
7
מכינים את הגנש שוקולד לבן מחממים בבאן מרי את השוקולד הלבן ,בסיר נפרד מביאים את השמנת לסף רתיחה, מערבבים את השוקולד עם השמנת המתוקה..
8
צילחות: מוזגים גנש שוקולד לבן למראה חגיגי על הצלחת או בגביע זכוכית מפזרים ברס בנדיבות מניחים את האגס במרז ומזלפים קישוט שוקולד מריר. ואיך אני תמיד אומרת "חג שמח ומתוק כשוקולד"..