אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

14,183
צפיות

גולש בקר ותפוחי אדמה

המתכון של
גולש בקר ותפוחי אדמה

הבשר יוצא רך להפליא, מנה צבעונית וטעימה.

  • קטגוריהבשר
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1 קג' בשר לגולש חתוך לקוביות
  • 1 בצל פרוס
  • 3-4 שיני שום פרוסות גס
  • 2 גזרים פרוסים
  • 1 חב' פטריות פרוסות (לא חובה)
  • 4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות
  • 1/2 כוס יין אדום
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • אגוז מוסקט מעט
  • 2-3 עלי דפנה
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס-מעט
אופן ההכנה
  • 1

    לטגן את הבצל הפרוס עד שנהייה שקוף להוסיף את השום לטגן קלות..


  • 2

    להוסיף את קוביות הבשר, לסגור אותו מכל הצדדים..


  • 3

    להוסיף את התבלינים ועלי הדפנה, לכסות במים ולהרתיח..


  • 4

    כשרותח להנמיך את הלהבה, להוסיף פטריות, גזר ותפוחי האדמה, להוסיף את היין..


  • 5

    לכסות ולבשל עוד כשעה, עד שהבשר מתרכך וסופג את כל הטעמים..


  • 6

    להכין אורז לבן עם כוס אחת מהרוטב של הגולש..


  • 7

    מנה חגיגית וטעימה מאד..


1

לטגן את הבצל הפרוס עד שנהייה שקוף להוסיף את השום לטגן קלות..


2

להוסיף את קוביות הבשר, לסגור אותו מכל הצדדים..


3

להוסיף את התבלינים ועלי הדפנה, לכסות במים ולהרתיח..


4

כשרותח להנמיך את הלהבה, להוסיף פטריות, גזר ותפוחי האדמה, להוסיף את היין..


5

לכסות ולבשל עוד כשעה, עד שהבשר מתרכך וסופג את כל הטעמים..


6

להכין אורז לבן עם כוס אחת מהרוטב של הגולש..


7

מנה חגיגית וטעימה מאד..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים