אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

83
צפיות

עוף בתנור על מצע ירקות

המתכון של
עוף בתנור על מצע ירקות

עוף בטעם אחר עם ירקות מתאים גם לחג

  • קטגוריהעוף
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • שמן זית
  • 4 ירכי עוף
  • 1 בצל
  • 1 בצל סגול
  • 1 גזר חתוך לקוביות
  • 1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
  • 1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
  • פטריות
  • 1 קישוא חתוך לקוביות
  • פלפל חריף חתוך לעיגולים
  • 2 שיני שום
  • עגבניות מרוסקות
  • 2 כפות דבש
  • כפית חרדל
  • מרגרינה
  • כפית פפריקה מתוקה
  • כוסברה קצוצה
  • לימון
  • פטרוזיליה קצוצה
  • בזילקום קצוץ
אופן ההכנה
  • 1

    במחבת שמים שמן זית +מרגרינה שמים את ירכי העוף ומטגנים משני הכיוונים עד להזהבה מפזרים על העוף מלח מעל פלפל שחור הופכים את העוף ומתבלים במלח ופלפל שחור מוציאים מהמחבת ושמים בקערה..


  • 2

    באותה מחבת מטגנים בצל קצוץ לבן ובצל סגול קצוץ מערבבים מוסיפים את קוביות הגזר וממשיכים לטגן מוסיפים את קוביות תפו"א וממשיכים לטגן מידי פעם מערבבים מוסיפים את הגמבה, את קוביות הקישואים מרבבים מוסיפים את הפטריות מערבבים..


  • 3

    בסיר מחממים שמן זית ומטגנים בו את השום מוסיפים את הפלפל החריף ומערבבים מוסיפים עגבניות מרוסקות מערבבים היטב מוסיפים מלח ופלפל שחור פפריקה מתוקה ומערבבים היטב מוסיפים בזיליקום קצוץ וכוסברה קצוצה מערבבים היטב את הרוטב מוסיפים לירקות ומערבבים היטב..


  • 4

    במחבת שמים מרגרינה מיץ לימון, דבש חרדל מערבבים היטב. .


  • 5

    בתבנית חד פעמית שופכים את הירקות מישרים מעל מסדרים את ירכי העוף מורחים במברשת את ירכי העוף ברוטב החרדל אופים בחום של 10 מעלות למשך 20 דקות..


1

במחבת שמים שמן זית +מרגרינה שמים את ירכי העוף ומטגנים משני הכיוונים עד להזהבה מפזרים על העוף מלח מעל פלפל שחור הופכים את העוף ומתבלים במלח ופלפל שחור מוציאים מהמחבת ושמים בקערה..


2

באותה מחבת מטגנים בצל קצוץ לבן ובצל סגול קצוץ מערבבים מוסיפים את קוביות הגזר וממשיכים לטגן מוסיפים את קוביות תפו"א וממשיכים לטגן מידי פעם מערבבים מוסיפים את הגמבה, את קוביות הקישואים מרבבים מוסיפים את הפטריות מערבבים..


3

בסיר מחממים שמן זית ומטגנים בו את השום מוסיפים את הפלפל החריף ומערבבים מוסיפים עגבניות מרוסקות מערבבים היטב מוסיפים מלח ופלפל שחור פפריקה מתוקה ומערבבים היטב מוסיפים בזיליקום קצוץ וכוסברה קצוצה מערבבים היטב את הרוטב מוסיפים לירקות ומערבבים היטב..


4

במחבת שמים מרגרינה מיץ לימון, דבש חרדל מערבבים היטב. .


5

בתבנית חד פעמית שופכים את הירקות מישרים מעל מסדרים את ירכי העוף מורחים במברשת את ירכי העוף ברוטב החרדל אופים בחום של 10 מעלות למשך 20 דקות..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים