אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

145
צפיות

סלט פטריות חם

המתכון של
סלט פטריות חם

סלט טעים מאוד של השף דוד גדג'

  • קטגוריהסלטים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 3 כפות שמן זית
  • רצועות מבצל סגול אחד
  • רצועות מפלפל אדום אחד
  • סלסלת פטריות שמפיניון אחת
  • סלסלת פטריות בייבי פורטבלו אחת
  • כפית שום כתוש
  • חצי כפית מלח גס
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • מעט טריאקי
  • מעט צ׳ילי מתוק
  • שתי כפות סויה
  • כף שמן שומשום
  • חצי כוס כוסברה קצוצה/פטרוזיליה
  • כף שומשום קלוי
  • להגשה - עלי חסה פריכים
אופן ההכנה
  • 1

    לטגן במחבת את רצועות הבצל ושמן הזית להזהבה מלאה.


  • 2

    להוסיף את רצועות הפלפל האדום, נקפיץ ונחרוך.


  • 3

    להוסיף את הפטריות השלמות - צריך לשטוף אותן היטב לפני. להקפיץ עד לקבלת גוון חרוך,ממש 3-2 דקות בלהבה גבוהה.


  • 4

    לתבל במלח גס, פלפל שחור גרוס, לערבב ולהוסיף את הטריאקי, צ׳ילי מתוק, סויה ושמן שומשום. לערבב, לאחד את הרוטב ועם הבעבוע הראשון לכבות את האש.


  • 5

    לוסיף את הכוסברה/פטרוזיליה והשומשום הקלוי מעל.


  • 6

    להעביר את כל תוכן המחבת עם הרוטב השופע לקערה גדולה מעל עלי חסה פריכים ומגישים לשולחן.


  • 7

    נשמר במקרר במשך שבוע- ללא עלי החסה.


  • 8

    אפשר להגיש גם קר.


1

לטגן במחבת את רצועות הבצל ושמן הזית להזהבה מלאה.


2

להוסיף את רצועות הפלפל האדום, נקפיץ ונחרוך.


3

להוסיף את הפטריות השלמות - צריך לשטוף אותן היטב לפני. להקפיץ עד לקבלת גוון חרוך,ממש 3-2 דקות בלהבה גבוהה.


4

לתבל במלח גס, פלפל שחור גרוס, לערבב ולהוסיף את הטריאקי, צ׳ילי מתוק, סויה ושמן שומשום. לערבב, לאחד את הרוטב ועם הבעבוע הראשון לכבות את האש.


5

לוסיף את הכוסברה/פטרוזיליה והשומשום הקלוי מעל.


6

להעביר את כל תוכן המחבת עם הרוטב השופע לקערה גדולה מעל עלי חסה פריכים ומגישים לשולחן.


7

נשמר במקרר במשך שבוע- ללא עלי החסה.


8

אפשר להגיש גם קר.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים