ספר מתכונים של אמהות מבשלות
- קטגוריהמאפים
- כשרותכשר בשרי
- דרגת קושיקל
- כשרות: כשר בשרי
- דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
-
7 דפי פילו. אני השתמשתי בפילו מצונן
-
250 גרם בשר טחון עם מעט שומן
-
-
שמן זית. (אני השתמשתי במשפריץ מקופסה כדי לחסוך שמן)
-
-
אופן ההכנה
-
1
לשמן תבנית דומה לשלי.
-
2
לפזר סומסום.
-
3
להכין 7 דפי פילו. לשמן כל דף.
-
4
בשמן להקפיץ בצל קצוץ ..
-
5
להוסיף שום כתוש.
-
6
כאשר הזהיב להוסיף בשר טחון.
-
7
לבחוש כל הזמן ולפורר את הבשר עד שכמעט אין נוזלים.
-
8
להוסיף מלח פלפל לפי הטעם.
-
9
לקרר היטב.
-
10
בתבנית עם חור לפזר שמן וסומסום.
-
11
להניח דף פילו משומן ולסדר את הדפים כך שהם נכנסים וגם הם יוצרים חור.הדפים נופלים קצת מחוץ לתבנית.
-
12
כך עד שכל 7 הדפים מסודרים יפה אחרי שעברו שימון.
-
13
להעביר לתבנית האפיה את הבשר הטחון אחרי שהתקרר היטב.
-
14
להכניס לתוך תבנית האפיה את כל הדפים שירדו מסביב לתוך הסיר לסדר יפה יפה ולשמן עוד קצת..
-
15
180 מעלות על תנור מחומם 25 דקות.
-
16
לבדוק כל הזמן.
1
לשמן תבנית דומה לשלי.
2
לפזר סומסום.
3
להכין 7 דפי פילו. לשמן כל דף.
4
בשמן להקפיץ בצל קצוץ ..
5
להוסיף שום כתוש.
6
כאשר הזהיב להוסיף בשר טחון.
7
לבחוש כל הזמן ולפורר את הבשר עד שכמעט אין נוזלים.
8
להוסיף מלח פלפל לפי הטעם.
9
לקרר היטב.
10
בתבנית עם חור לפזר שמן וסומסום.
11
להניח דף פילו משומן ולסדר את הדפים כך שהם נכנסים וגם הם יוצרים חור.הדפים נופלים קצת מחוץ לתבנית.
12
כך עד שכל 7 הדפים מסודרים יפה אחרי שעברו שימון.
13
להעביר לתבנית האפיה את הבשר הטחון אחרי שהתקרר היטב.
14
להכניס לתוך תבנית האפיה את כל הדפים שירדו מסביב לתוך הסיר לסדר יפה יפה ולשמן עוד קצת..
15
180 מעלות על תנור מחומם 25 דקות.
16
לבדוק כל הזמן.
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים