ספר מתכונים של אמהות מבשלות
- קטגוריהפשטידות
- כשרותכשר חלבי
- דרגת קושיקל
- כשרות: כשר חלבי
- דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
חומרים לבצק
-
-
-
125 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
-
-
למלית פטריות
-
קופסא פטריות + פטריות טריות
-
300 גר' גבינת גאודה מגורדת
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
אופן ההכנה
-
1
שמים קמח במעבד מזון מוסיפים את קוביות החמאה ומערבלים בפולסים עד שמתקבלת תערובת של פירורים..
-
2
מוסיפים את המים הקרים לתערובת ולשים עד שהבצק מתאחד..
-
3
מרדדים את הבצק, מהדקים על תבנית מס' 26 כך שכל הצדדים והדפנות יהיו מכוסות בבצק בצורה אחיד, מחוררים עם מזלג מעט חורים ומכניסים למקפיא למשך 30 דקות..
-
4
מחממים תנור ל-180 מעלות..
-
5
מכניסים את הבצק מהפריזר ל-10 דקות לתנור..
-
6
חותכים את הפטריות לפרוסות ומטגנים מעט עם שמן זית על מחבת, מוסיפים שום, אגוז מוסקאט ופלפל שחור ומערבבים, מניחים בצק למשך 5 דקות להתקרר..
-
7
מערבבים את שאר חומרי הבלילה לתערובת אחידה, מוסיפים את הפטריות ומערבבים היטב..
-
8
יוצקים את הבלילה על בצק הפאי ומכניסים לתנור למשך 30 דקות..
1
שמים קמח במעבד מזון מוסיפים את קוביות החמאה ומערבלים בפולסים עד שמתקבלת תערובת של פירורים..
2
מוסיפים את המים הקרים לתערובת ולשים עד שהבצק מתאחד..
3
מרדדים את הבצק, מהדקים על תבנית מס' 26 כך שכל הצדדים והדפנות יהיו מכוסות בבצק בצורה אחיד, מחוררים עם מזלג מעט חורים ומכניסים למקפיא למשך 30 דקות..
4
מחממים תנור ל-180 מעלות..
5
מכניסים את הבצק מהפריזר ל-10 דקות לתנור..
6
חותכים את הפטריות לפרוסות ומטגנים מעט עם שמן זית על מחבת, מוסיפים שום, אגוז מוסקאט ופלפל שחור ומערבבים, מניחים בצק למשך 5 דקות להתקרר..
7
מערבבים את שאר חומרי הבלילה לתערובת אחידה, מוסיפים את הפטריות ומערבבים היטב..
8
יוצקים את הבלילה על בצק הפאי ומכניסים לתנור למשך 30 דקות..
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים