אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

1,644
צפיות

עוגיות שושנים

המתכון של
עוגיות שושנים

עוגיות של פעם, פרווה או חלבי. בטעם וניל, שוקו-וניל וקפה.

  • קטגוריהעוגיות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1/2 3 כוסות קמח תופח
  • 1 שמנת חמוצה או כוס מיץ תפוזים
  • 200 גר' חמאה רכה או מחמאה
  • מלית
  • 4 יח' חלבונים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • תוספת (לא חובה)
  • ממרח שוקולד
  • כף קפה נמס
אופן ההכנה
  • 1

    לבצק: מערבבים יחד את כל חומרי הבצק ומחלקים לחמישה חלקים..


  • 2

    שמים את הבצק במקרר לשעה לפחות..


  • 3

    למלית: מקצפים חלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר לקצף יציב. מורידים מהירות ומוסיפים אינסטנט פודינג וניל..


  • 4

    מרדדים את הבצק למלבן (עובי של חצי ס''מ). ומורחים 1/5 מהמילוי. מגלגלים לרולדה ומקפיאים (כדי שנוכל לחתוך מבלי שהצורה תיהרס). .


  • 5

    לכשמסיימים את גלגול כל הרולדות, לוקחים את הרולדה הראשונה ופורסים לעובי של כסנטימטר וחצי (כך הרולדה הראשונה כבר מספיק קרה ולא תיהרס בחיתוך ושאר הרולדות מתקררות בינתיים)..


  • 6

    שמים ברווחים נאים על נייר אפיה ואופים בחום של 175 מעלות עשרים וחמש דקות. .


  • 7

    מייד כשהעוגיות יוצאות יש לשחרר אותן מנייר האפייה..


  • 8

    לגיוון: ניתן למרוח שוקולד למריחה לפני מריחת הקצף ו/או להוסיף כף נס קפה לקצף..


1

לבצק: מערבבים יחד את כל חומרי הבצק ומחלקים לחמישה חלקים..


2

שמים את הבצק במקרר לשעה לפחות..


3

למלית: מקצפים חלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר לקצף יציב. מורידים מהירות ומוסיפים אינסטנט פודינג וניל..


4

מרדדים את הבצק למלבן (עובי של חצי ס''מ). ומורחים 1/5 מהמילוי. מגלגלים לרולדה ומקפיאים (כדי שנוכל לחתוך מבלי שהצורה תיהרס). .


5

לכשמסיימים את גלגול כל הרולדות, לוקחים את הרולדה הראשונה ופורסים לעובי של כסנטימטר וחצי (כך הרולדה הראשונה כבר מספיק קרה ולא תיהרס בחיתוך ושאר הרולדות מתקררות בינתיים)..


6

שמים ברווחים נאים על נייר אפיה ואופים בחום של 175 מעלות עשרים וחמש דקות. .


7

מייד כשהעוגיות יוצאות יש לשחרר אותן מנייר האפייה..


8

לגיוון: ניתן למרוח שוקולד למריחה לפני מריחת הקצף ו/או להוסיף כף נס קפה לקצף..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים