הכל מדוד בכוס חד פעמי חמה או כוס מדידה !! אילנית בניזרי💖
6 כוסות קמח רגיל
2 שקיות אבקת אפיה
2 שקיות סוכר וניל
מעט מלח
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
חצי כוס מיץ תפוזים/מים
200 גרם נטורינה או מחמאה רכה !
אופן ההכנה
1
לעבד את כל החומרים יחד בוו גיטרה או לישה ידנית עד שהבצק מתגבש,אם יש עדיין פירורים להוסיף עוד כף מיץ תפוזים /מים ולהמשיך לערבל ..
2
לגלגל את הבצק לנקניק לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה.
3
לחתוך ל 4, 5 חתיכות את הבצק .
4
לשמן את השיש .. לקמח משטח עבודה ...להניח חתיכה מהבצק להניח עליו נייר אפיה ולרדד לעלה דק! .
5
להכנת פירחי ריבה לסמן פרחים חלק שלמים חלק עם חור באמצע ...להניח את הפרחים עם החור על הפרח השלם ולהזריק ריבה במרכז !! לאפות עם הריבה יוצא מושלם !כמו מסטיק ...או לאפות ללא הריבה מה שתבחרו..
6
לאוזני המן לסמן עיגולים.
7
למלא במה שאוהבים...קוביות שוקולוד...ממרח תמרים עם מעט קינמון ותוספת אגוזים קצוצים ופיסטוק...או חלווה מה שאוהבים ! .
8
לאפות בחום 170 מעלות אפיה רגילה כ 15/20 דקות עד להשחמה קלה.
9
לצנן ולפזר אבקת סוכר!.
10
מאותו הבצק ניתן להכין גם מגולגלות תמרים בהצלחה אילנית בניזרי 💖.
1
לעבד את כל החומרים יחד בוו גיטרה או לישה ידנית עד שהבצק מתגבש,אם יש עדיין פירורים להוסיף עוד כף מיץ תפוזים /מים ולהמשיך לערבל ..
2
לגלגל את הבצק לנקניק לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה.
3
לחתוך ל 4, 5 חתיכות את הבצק .
4
לשמן את השיש .. לקמח משטח עבודה ...להניח חתיכה מהבצק להניח עליו נייר אפיה ולרדד לעלה דק! .
5
להכנת פירחי ריבה לסמן פרחים חלק שלמים חלק עם חור באמצע ...להניח את הפרחים עם החור על הפרח השלם ולהזריק ריבה במרכז !! לאפות עם הריבה יוצא מושלם !כמו מסטיק ...או לאפות ללא הריבה מה שתבחרו..
6
לאוזני המן לסמן עיגולים.
7
למלא במה שאוהבים...קוביות שוקולוד...ממרח תמרים עם מעט קינמון ותוספת אגוזים קצוצים ופיסטוק...או חלווה מה שאוהבים ! .
8
לאפות בחום 170 מעלות אפיה רגילה כ 15/20 דקות עד להשחמה קלה.
9
לצנן ולפזר אבקת סוכר!.
10
מאותו הבצק ניתן להכין גם מגולגלות תמרים בהצלחה אילנית בניזרי 💖.