ספר מתכונים של אמהות מבשלות
- קטגוריהלחמים
- כשרותכשר פרווה
- דרגת קושיבינוני
- כשרות: כשר פרווה
- דרגת קושי: בינוני
אופן ההכנה
-
1
בקערת המיקסר שמים את הקמח המנופה, מוסיפים את המלח ומערבלים עד שהמלח יתערבב עם הקמח ולא יבוא במגע עם השמרים..
-
2
מוסיפים את הסוכר ומערבלים מוסיפים את השמרים היבשים וממשיכים לערבל. מוסיפים בהדרגה את המים הפושרים ומערבלים בערך 10 דקות עד לקבלת בצק גמיש..
-
3
מוסיפים בהדרגה את השמן וממשיכים לערבל בערך 10 דקות עד שהשמן נספג ומקבלים בצק רך וגמיש..
-
4
שמים את הבצק בקערה רחבה לשים מעט מכסים ומניחים לתפיחה עד להגדלת הנפח..
-
5
כאשר הבצק תפח ללוש שוב את הבצק ולהתפיח שוב עד שמכפיל את נפחו..
-
6
אני נותנת לבצק 3 תפיחות..
-
7
לחלק את הבצק ולקלוע חלות אפשר גם להכין לחמניות..
-
8
להתפיח עוד כ 20 – 30 דקות, להבריש בעדינות עם ביצה לפזר שומשום ולאפות כ 25 דקות ב -180 מעלות או עד שהחלות זהובות ויפות..
1
בקערת המיקסר שמים את הקמח המנופה, מוסיפים את המלח ומערבלים עד שהמלח יתערבב עם הקמח ולא יבוא במגע עם השמרים..
2
מוסיפים את הסוכר ומערבלים מוסיפים את השמרים היבשים וממשיכים לערבל. מוסיפים בהדרגה את המים הפושרים ומערבלים בערך 10 דקות עד לקבלת בצק גמיש..
3
מוסיפים בהדרגה את השמן וממשיכים לערבל בערך 10 דקות עד שהשמן נספג ומקבלים בצק רך וגמיש..
4
שמים את הבצק בקערה רחבה לשים מעט מכסים ומניחים לתפיחה עד להגדלת הנפח..
5
כאשר הבצק תפח ללוש שוב את הבצק ולהתפיח שוב עד שמכפיל את נפחו..
6
אני נותנת לבצק 3 תפיחות..
7
לחלק את הבצק ולקלוע חלות אפשר גם להכין לחמניות..
8
להתפיח עוד כ 20 – 30 דקות, להבריש בעדינות עם ביצה לפזר שומשום ולאפות כ 25 דקות ב -180 מעלות או עד שהחלות זהובות ויפות..
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים