ספר מתכונים של אמהות מבשלות
- קטגוריהלחמים
- כשרותכשר פרווה
- דרגת קושיבינוני
- כשרות: כשר פרווה
- דרגת קושי: בינוני
אופן ההכנה
-
1
1)מכניסים את כל החומרים במיקסר ללא המלח ולשים קצת ורק בסוף מוסיפים את המלח.
-
2
2)לשים את הבצק עד לקבלת מרקם חלק.
-
3
,.
-
4
3)מכסים במגבת ומתפיחים ל 40 דק עד 50 דק עד ש הבצק מכפיל את הנפח ,זה תלוי לפי מזג האוויר בקיץ זה לוקח פחות זמן ובחורף יותר זמן.
-
5
.
-
6
4)לשים את הבצק לעוד 10 דקות ולא לוותר כי זה חשוב ככה החלות יוצאות אווריריות.
-
7
5)מחלקים את הבצק ועושים צמות או לחמניות מה שרוצים אני עשיתי חלות קטנות שכל חלה שוקלת 300 גרם זה אומר כל רצועה שוקלת 100 גרם ובתבנית מלבנית אחד פעמי 17/8 ס"מ, מניחים בתבנית משומנת.
-
8
מכסים במגבת ומתפיחים שנית כ עוד 30 דק ומברישים בחלמון בלבד ואופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות🔥 ל25 דק⏰.
1
1)מכניסים את כל החומרים במיקסר ללא המלח ולשים קצת ורק בסוף מוסיפים את המלח.
2
2)לשים את הבצק עד לקבלת מרקם חלק.
3
,.
4
3)מכסים במגבת ומתפיחים ל 40 דק עד 50 דק עד ש הבצק מכפיל את הנפח ,זה תלוי לפי מזג האוויר בקיץ זה לוקח פחות זמן ובחורף יותר זמן.
5
.
6
4)לשים את הבצק לעוד 10 דקות ולא לוותר כי זה חשוב ככה החלות יוצאות אווריריות.
7
5)מחלקים את הבצק ועושים צמות או לחמניות מה שרוצים אני עשיתי חלות קטנות שכל חלה שוקלת 300 גרם זה אומר כל רצועה שוקלת 100 גרם ובתבנית מלבנית אחד פעמי 17/8 ס"מ, מניחים בתבנית משומנת.
8
מכסים במגבת ומתפיחים שנית כ עוד 30 דק ומברישים בחלמון בלבד ואופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות🔥 ל25 דק⏰.
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים