אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של שונות

260
צפיות

פאייה פירות ים

המתכון של
פאייה פירות ים

קל ופשוט..אך טעים

  • קטגוריהשונות
  • כשרותלא כשר
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: לא כשר
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1.5 כוס אורז בסמטי
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 3 כוסות ציר ירקות - או מים רותחים
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 50 גרם חמאה
  • 2 פלפלים - אדום וירוק פרוסים לרצועות
  • 12 חוטי זעפרן - מעורבבים בחצי כוס מים חמים
  • 1/2 כוס אפונה קפואה
  • 25 שרימפס - מנוקים
  • 15 מולים - מנוקים וסגורים
  • 25קלמרי - פרוס לעיגולים
  • מלח גס - לפי הטעם
  • חצי כפית כורכום לצבע
  • 1 פלפל צ'ילי חתוך דק - לא חובה
  • פלפל שחור - גרוס, לפי הטעם
  • 1/2 כפית צילי יבש
  • פטרוזיליה קצוצה לקישוט
אופן ההכנה
  • 1

    1. לחמם החמאה ושמן הזית..


  • 2

    2. לטגן הבצל עד ששקוף, להוסיף הפלפלים והאפונה והצ'ילי ולבשל יחד 2 דקות..


  • 3

    3. להוסיף האורז ולערבב היטב, עד שכל האורז מצופה בחמאה ושמן..


  • 4

    להוסיף חצי כפית כורכום ולערבב..


  • 5

    4. להוסיף הציר או המים ולערבב היטב..


  • 6

    5. להוסיף הזעפרן ולערבב היטב..


  • 7

    6. לתבל במלח ופלפל שחור וצילי גרוס, לפי הטעם ולבשל עד שכמעט כל הנוזלים נספגים, על אש נמוכה..


  • 8

    7. להוסיף את הקלמרי והמולים ולבשל 10 דקות ואז את השרימפס לעוד 5 דקות - ולערבב..


  • 9

    8. לכבות האש ולהמתין 10 דקות..


  • 10

    9. הפאייה מוכנה להגשה, לקשט בפטרוזיליה - בתיאבון.


1

1. לחמם החמאה ושמן הזית..


2

2. לטגן הבצל עד ששקוף, להוסיף הפלפלים והאפונה והצ'ילי ולבשל יחד 2 דקות..


3

3. להוסיף האורז ולערבב היטב, עד שכל האורז מצופה בחמאה ושמן..


4

להוסיף חצי כפית כורכום ולערבב..


5

4. להוסיף הציר או המים ולערבב היטב..


6

5. להוסיף הזעפרן ולערבב היטב..


7

6. לתבל במלח ופלפל שחור וצילי גרוס, לפי הטעם ולבשל עד שכמעט כל הנוזלים נספגים, על אש נמוכה..


8

7. להוסיף את הקלמרי והמולים ולבשל 10 דקות ואז את השרימפס לעוד 5 דקות - ולערבב..


9

8. לכבות האש ולהמתין 10 דקות..


10

9. הפאייה מוכנה להגשה, לקשט בפטרוזיליה - בתיאבון.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים