אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני אורז

5,365
צפיות

מג'דרה עדשים ואורז

המתכון של
מג'דרה עדשים ואורז

ניתן להכין עם עדשים שחורות, ניתן להכין עם קינואה כתחליף לאורז.

  • קטגוריהאורז
  • מספר מנות1 מנות
  • זמן הכנה30 דקות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • קטגוריה: אורז
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • כשרות: כשר פרווה
  • מספר מנות: 1 מנות
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1/2 כוס עדשים ירוקות
  • 1 כוס אורז בסמטי
  • 2 יחידות בצל גדול
  • 1 כפית סוכר חום
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפיות כמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
  • 1

    להשרות את העדשים במים כשעה. לאחר ההשרייה לבשל את העדשים עם מי ההשרייה, להוסיף עוד מים שיכסו מעל העדשים. לבשל כ-20 דק' 1/2 בישול..


  • 2

    לקצוץ את הבצלים, לטגן עד שמשחימים היטב להוסיף כפית גדושה של סוכר ולטגן עוד כ-1-2 דק'. להוציא את הבצל מהסיר ולהניח בצד..


  • 3

    לסנן את העדשים שבושלו, לשמור את המים המסוננים. להכניס את העדשים לסיר, להוסיף את האורז, להוסיף 2 כוסות מים רותחים כולל המים של העדשים. להוסיף מלח, פלפל וכמון להביא לרתיחה. כשרותח לכסות להנמיך את האש לחום נמוך ולבשל מכוסה 20 דק'..


  • 4

    כשהאורז מוכן לכבות, ולהשאיר מכוסה עם מגבת מעל לעוד מספר דק'..


  • 5

    לפתוח את הסיר לפורר את האורז עם מזלג, להוסיף פנימה את הבצל המטוגן לערבב ביחד בעזרת המזלג. כדאי להשאיר מכוסה עד לארוחה..


1

להשרות את העדשים במים כשעה. לאחר ההשרייה לבשל את העדשים עם מי ההשרייה, להוסיף עוד מים שיכסו מעל העדשים. לבשל כ-20 דק' 1/2 בישול..


2

לקצוץ את הבצלים, לטגן עד שמשחימים היטב להוסיף כפית גדושה של סוכר ולטגן עוד כ-1-2 דק'. להוציא את הבצל מהסיר ולהניח בצד..


3

לסנן את העדשים שבושלו, לשמור את המים המסוננים. להכניס את העדשים לסיר, להוסיף את האורז, להוסיף 2 כוסות מים רותחים כולל המים של העדשים. להוסיף מלח, פלפל וכמון להביא לרתיחה. כשרותח לכסות להנמיך את האש לחום נמוך ולבשל מכוסה 20 דק'..


4

כשהאורז מוכן לכבות, ולהשאיר מכוסה עם מגבת מעל לעוד מספר דק'..


5

לפתוח את הסיר לפורר את האורז עם מזלג, להוסיף פנימה את הבצל המטוגן לערבב ביחד בעזרת המזלג. כדאי להשאיר מכוסה עד לארוחה..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים