משרים את הדגים עם קצת מלח ומיץ לימון כחצי שעה ולאחר מכן שוטפים היטב .
מצרכים לרוטב
רבע כוס שמן
10 שיני שום חתוכים לחצאים
3 פלפלים חריפים או כל אחד לפי טעמו
1 -גמבה חתוכה לרצועות
2 עגבניות קטנות פרוסות לעיגולים
1 -גזר גדול חתוך לרצועות
צרור כוסברה קצוצה
1 וחצי כפות פפריקה מתוקה/מרוקאית
חצי כף פפריקה חריפה
חצי כפית כורכום
כף מרק עוף
מעט מלח
כפית פלפל שחור גרוס
1 וחצי כוסות מים חמים
*****
אפשר כמובן להוסיף- פולים, חומוס , תפו"א וכו'..
אופן ההכנה
1
אופן ההכנה;.
2
בסיר שטוח נחמם רבע כוס שמן עם השום, לאחר רתיחת השמן מוסיפים את הגמבה, הפלפלים החריפים והעגבניות ,מוסיפים את כל התבלינים ומפזרים מעל חצי מכמות הכוסברה , שופכים מעל הכל אחד וחצי כוסות מים חמים ,נבשל את הרוטב כרבע שעה ואז נוסיף את הדג ,נפזר את שארית הכוסברה, ננענע את הסיר כך שהרוטב יכסה את הדג ונבשל לעוד רבע שעה עם מכסה סגור..
3
נסיר מכסה ונבשל עוד חמש דקות ללא מכסה תוך כדי מזיגת הרוטב על הדג ..
4
בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤.
1
אופן ההכנה;.
2
בסיר שטוח נחמם רבע כוס שמן עם השום, לאחר רתיחת השמן מוסיפים את הגמבה, הפלפלים החריפים והעגבניות ,מוסיפים את כל התבלינים ומפזרים מעל חצי מכמות הכוסברה , שופכים מעל הכל אחד וחצי כוסות מים חמים ,נבשל את הרוטב כרבע שעה ואז נוסיף את הדג ,נפזר את שארית הכוסברה, ננענע את הסיר כך שהרוטב יכסה את הדג ונבשל לעוד רבע שעה עם מכסה סגור..
3
נסיר מכסה ונבשל עוד חמש דקות ללא מכסה תוך כדי מזיגת הרוטב על הדג ..