הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהעוגה יפהפייה שמוגשת בכל בית קפה ובכל מאפייה בארה"ב, השילוב של עוגת גזר וגבינה יחד מקבלים את העוגה הכי מנצחת, מושלמת והכי טעימה שיש.
מחממים תנור אפייה ל-170 מעלות, משמנים היטב את תבנית האפייה.
הכנת עוגת הגזר...
מקציפים בקערת המיקסר עם וו הקפצה את הביצים, סוכר, סוכר וניל, תמצית וניל, קינמון, אגוז מוסקט ומלח במהירות גבוהה עד לקבלת קציפה תפוחה, בהירה ואוורירית.
מורידים את מהירות המיקסר מוסיפים את השמן בזרם דק תוך כדי הקפצה עד להטמעה בתערובת.
מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הגזר המגורר ומקפלים בעזרת מרית עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
יוצקים את תערובת העוגה לתוך תבנית האפייה, מיישרים את החלק העליון באמצעות סכין או פלטה, דופקים על השיש 2 דפיקות קטנות להוצאת האוויר, מכניסים לתנור ואופים 45-50 דקות או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים מעט.
מקררים היטב היטב לטמפרטורת החדר, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לקירור של שעתיים.
הכנת קרם הגבינה...
בקערת המיקסר עם וו הקפצה שמים את גבינות השמנת, אבקת סוכר, תמצית וניל ומקפיצים במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את מכל השמנת המתוקה בזרם דק תוך כדי שממשיכים להקציף עד לקבלת קרם יציב מאוד ואחיד.
בעזרת סכין משוננת ארוכה (סכין ללחם), חוצים את העוגה, מניחים בזהירות חצי מהעוגה על גבי צלחת יפה להגשה, מורחים שכבה דקה של קרם (4-5 כפות קרם), מניחים בזהירות מעל את החצי השני של העוגה, מצפים ביתרת הקרם ומיישרים באמצעות פלטה, מעבירים למקרר לקירור לשעתיים שלוש לפחות לפני ההגשה.
טיפים ...
להצלחת העוגה יש להקפיד שהביצים יהיו בטמפרטורת החדר על מנת שההקצפה תהיה איכותית וחזקה.
העוגה טעימה בטירוף ובמיטבה ביום האפייה.
אפשר לשמור במקרר בכלי סגור עד 4-5 ימים.
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.