אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר עוגות שוקולד

1,459
צפיות

עוגת שוקולד תפוז מענגת עם אינסטנט פודינג שוקולד של סבתא לאה

המתכון של
עוגת שוקולד תפוז מענגת עם אינסטנט פודינג שוקולד של סבתא לאה

עוגת שוקולד תפוז עשירה, בחושה, רכה, מושלמת לאירוח או סתם ליד הקפה שמכינים בצ'יק! כל אחד יכול.

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • להצלחת העוגה יש להשתמש בכוסות ובכפות אוניברסליים.
  • נדרש
  • תבנית עגולה בקוטר 24-26 או תבנית מלבנית גדולה 32x25 או 2 תבניות אינגליש קייק.
  • ניילון נצמד.
  • לעוגה
  • 3 ביצים שלמות בגודל L (ממליצה שהביצים יהיו בטמפרטורת החדר).
  • 1 כוס סוכר (200 גרם).
  • 1 כוס שמן קנולה (240 מ"ל).
  • 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (240 מ"ל).
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • 2 כפיות גרידת תפוז דקה.
  • 1 וחצי כוסות קמח תופח מנופה (210 גרם) או אפשר לשים 1 וחצי כוסות קמח לבן רגיל מנופה (210 גרם) + 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם) או אפשר לשים 1 וחצי כוסות קמח כוסמין לבן מנופה + 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם), אני השתמשתי לעוגה בקמח כוסמין לבן מנופה + 1 שקית אבקת אפייה, לשיקולכם.
  • קורט מלח.
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג בטעם שוקולד.
  • 1/2 כוס קוקוס טחון (50 גרם).
  • לסירופ
  • 1/3-1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי.
  • לקישוט רק אם רוצים
  • קוקוס טחון.
אופן ההכנה
  • 1

    מחממים תנור אפייה ל-170 מעלות לא טורבו..


  • 2

    משמנים היטב את תבנית האפייה שבחרתם..


  • 3

    מנפים לתוך קערה את הקמח התופח או הקמח הלבן + אבקת האפייה או הקמח כוסמין לבן + אבקת האפייה, מוסיפים את המלח, אינסטנט פודינג שוקולד, קוקוס ומערבבים היטב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.


  • 4

    בקערה אחרת שמים את הביצים, סוכר וטורפים היטב בעזרת מקצפה ידנית 2-3 דקות לתערובת תפוחה, מוסיפים את השמן וממשיכים לטרוף עוד דקה נוספת, מוסיפים את מיץ התפוזים, תמצית וניל, גרידת תפוז וממשיכים לטרוף עוד 2 דקות או עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.


  • 5

    מוסיפים את תערובת הקמח לקערת מיץ התפוזים ומערבבים רק עד שהקמח נספג לא יותר.


  • 6

    מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת היטב, דופקים על השיש 2 דפיקות קטנות, מכניסים לתנור ואופים 35-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש .


  • 7

    שימו לב! זמני האפייה משתנים בהתאם לתבנית שבחרתם.


  • 8

    עם צאת העוגה מהתנור דוקרים אותה מספר פעמים בעזרת קיסם, יוצקים את מיץ התפוזים באופן אחיד מעל העוגה, מכסים בניילון נצמד ומקררים לחלוטין, רק אז נחלץ מהתבנית.


  • 9

    זהו חברות וחברים תיהנו, ממליצה בחום כל הבית התמלא בריח משכר של תפוז ושוקולד .


  • 10

    בתיאבון! אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה .


1

מחממים תנור אפייה ל-170 מעלות לא טורבו..


2

משמנים היטב את תבנית האפייה שבחרתם..


3

מנפים לתוך קערה את הקמח התופח או הקמח הלבן + אבקת האפייה או הקמח כוסמין לבן + אבקת האפייה, מוסיפים את המלח, אינסטנט פודינג שוקולד, קוקוס ומערבבים היטב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.


4

בקערה אחרת שמים את הביצים, סוכר וטורפים היטב בעזרת מקצפה ידנית 2-3 דקות לתערובת תפוחה, מוסיפים את השמן וממשיכים לטרוף עוד דקה נוספת, מוסיפים את מיץ התפוזים, תמצית וניל, גרידת תפוז וממשיכים לטרוף עוד 2 דקות או עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.


5

מוסיפים את תערובת הקמח לקערת מיץ התפוזים ומערבבים רק עד שהקמח נספג לא יותר.


6

מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת היטב, דופקים על השיש 2 דפיקות קטנות, מכניסים לתנור ואופים 35-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש .


7

שימו לב! זמני האפייה משתנים בהתאם לתבנית שבחרתם.


8

עם צאת העוגה מהתנור דוקרים אותה מספר פעמים בעזרת קיסם, יוצקים את מיץ התפוזים באופן אחיד מעל העוגה, מכסים בניילון נצמד ומקררים לחלוטין, רק אז נחלץ מהתבנית.


9

זהו חברות וחברים תיהנו, ממליצה בחום כל הבית התמלא בריח משכר של תפוז ושוקולד .


10

בתיאבון! אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים