הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהעוגת שוקולד שוקולדית שתמיד מצליחה, טעימה אש, שכולם אוהבים. מתכון קל פשוט מהיר להכנה 5 דקות, וכן אפשר גם פרווה, וכן אפשר גם עם קמח כוסמין לבן, וכן אפשר גם עם קמח לבן רגיל.
מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות קו עליון קו תחתון (לא טורבו)..
הכנת העוגה ....
בקערה גדולה שמים את הביצים השלמות, סוכר, סוכר וניל, תמצית וניל, שמן ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים לקערה את החומרים היבשים: הקמח התופח או הקמח + אבקת האפייה, אבקת קקאו, אבקת שוקולית, 3/4 כוס שמנת מתוקה, מים רותחים ומערבבים היטב היטב כאמור במטרפה ידנית לתערובת אחידה וחלקה ללא גושים, שימו לב חשוב לא לערבב יותר מידי.
משמנים היטב את תבניות/תבנית האפייה.
יוצקים את תערובת העוגה לתבניות/תבנית האפייה, דופקים 2 דפיקות קטנות על השיש, ומכניסים למרכז התנור ואופים כ-30-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
שימו לב! בתבניות אינגליש קייק זמן האפייה קצר יותר, לכן ממליצה לאחר 25 דקות להתחיל לבדוק, אם העוגות לא עשויות מבפנים היטב הוסיפו כל פעם עוד 5 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש, מוציאים מהתנור ומקררים.
הכנת ציפוי גנאש העוגה ....
חותכים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה זכוכית קטנה, מוסיפים 1/4 כוס שמנת מתוקה, מכניסים למיקרוגל ל-30 שניות, מוציאים מהמיקרוגל מערבבים ומכניסים לעוד 30 שניות מוציאים מהמיקרוגל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
מחוררים בעזרת קיסם חורים לאורכה ורוחבה של העוגה.
יוצקים על העוגות/עוגה הקרה את הציפוי החם ומקשטים בסוכריות צבעוניות, באגוזים קצוצים מספרים, דף אכיל ועוד ....
זהו מוכן! את העוגה אפיתי לגן של נכדי אור, קצרה המון מחמאות, עוגה שתמיד מצליחה, הכי טעימה שיש והכי פשוטה שיש.
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.