כוס שמן (אפשר להחליף את השמן בחמאה ואז הופך להיות חלבי)
1/2 2 וחצי כוסות קמח מנופה
חצי שקית אבקת אפיה
2 כפיות תמצית וניל
ביצה
אבקת סוכר לפיזור
אופן ההכנה
1
בקערה שמים את השמן עם הסוכר ומערבבים, מוסיפים את הביצה ותמצית הוניל ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה. בקערה נפרדת מנפים את הקמח ומוסיפים את אבקת האפיה מערבבים. מוסיפים את הקמח המעורב עם אבקת אפיה מערבבים לקבלת בצק דביק. מוסיפים את השקדים הקצוצים ומערבבים רק כדי לאחד את השקדים לבצק..
2
מחלקים את הבצק לשלוש עוטפים בניר נצמד ומקררים לשעתיים שלוש עד שהבצק קשיח..
3
מכינים עוגיות בצורת חצי ירח או עגולים, מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה ואופים בתנור ב-180 מעלות למשך 10-12 דקות..
4
מצננים על רשת צינון ושומרים בקופסה אטומה. בתיאבון ובהצלחה.
1
בקערה שמים את השמן עם הסוכר ומערבבים, מוסיפים את הביצה ותמצית הוניל ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה. בקערה נפרדת מנפים את הקמח ומוסיפים את אבקת האפיה מערבבים. מוסיפים את הקמח המעורב עם אבקת אפיה מערבבים לקבלת בצק דביק. מוסיפים את השקדים הקצוצים ומערבבים רק כדי לאחד את השקדים לבצק..
2
מחלקים את הבצק לשלוש עוטפים בניר נצמד ומקררים לשעתיים שלוש עד שהבצק קשיח..
3
מכינים עוגיות בצורת חצי ירח או עגולים, מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה ואופים בתנור ב-180 מעלות למשך 10-12 דקות..
4
מצננים על רשת צינון ושומרים בקופסה אטומה. בתיאבון ובהצלחה.