אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני עוגות

589
צפיות

עוגת טחינה וסילאן

המתכון של
עוגת טחינה וסילאן

אני אוהבת עוגות שהן לא מתוקות מדי, ליד הקפה זה הכי כיף! והפעם- החלטתי לפנק את הגננות של הילדים שלי 😍

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • כוס מדידה חד פעמי חם
  • 4 חלבונים
  • 1/3 כוס סוכר לבן
  • 4 חלמונים
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 3/4 כוס שמן
  • 1.5 כוסות קמח שניפינו מראש
  • 1 שקיתאבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 1/4 כוס טחינה
  • 1/3 כוס סילאן
  • 3/4 כוס מיץ תפוזים (אני סוחטת מיץ טרי)
אופן ההכנה
  • 0

    מחממים תנור ל-180 מעלות.


  • 1

    מקציפים את החלבונים לקצף, וכשמתחיל להתגבש קצף מוסיפים את הסוכר ומקציפים עד לקצף יציב.


  • 2

    בקערה נפרדת שמים חלמונים, סוכר חום ושמן ומערבבים עם מטרפה ידנית עד שהכל מתאחד ונהיה קצת תפוח.


  • 3

    מוסיפים את הטחינה והסילאן ומערבבים עד לאיחוד.


  • 4

    לקערת הקמח מוסיפים אבקת אפייה ומלח ומערבבים.


  • 5

    מעבירים את הקמח ומיץ התפוזים לקערת העוגה בפעמיים, כלומר חצי מכמות הקמח וחצי מהמיץ, צערבבים קצת, ושוב את החצי הנותר..


  • 6

    חשוב לערבב כמה שפחות, רק עד להיטמעות הקמח בעיסה.


  • 7

    מוסיפים את החלבונים ב-3 פעמים ומקפלים בעדינות עד לעיסה אחידה וטעימה (-:.


  • 8

    מעבירים ל-2 תבניות אינגליש קייק ואופים כ-30-40 דקות ב-180 מעלות, עד שקיסם יוצא נקי.


  • 9

    כשהעוגה מתקררת אפשר לפזר מעל אבקת סוכר.


  • 10

    לבריאות.


0

מחממים תנור ל-180 מעלות.


1

מקציפים את החלבונים לקצף, וכשמתחיל להתגבש קצף מוסיפים את הסוכר ומקציפים עד לקצף יציב.


2

בקערה נפרדת שמים חלמונים, סוכר חום ושמן ומערבבים עם מטרפה ידנית עד שהכל מתאחד ונהיה קצת תפוח.


3

מוסיפים את הטחינה והסילאן ומערבבים עד לאיחוד.


4

לקערת הקמח מוסיפים אבקת אפייה ומלח ומערבבים.


5

מעבירים את הקמח ומיץ התפוזים לקערת העוגה בפעמיים, כלומר חצי מכמות הקמח וחצי מהמיץ, צערבבים קצת, ושוב את החצי הנותר..


6

חשוב לערבב כמה שפחות, רק עד להיטמעות הקמח בעיסה.


7

מוסיפים את החלבונים ב-3 פעמים ומקפלים בעדינות עד לעיסה אחידה וטעימה (-:.


8

מעבירים ל-2 תבניות אינגליש קייק ואופים כ-30-40 דקות ב-180 מעלות, עד שקיסם יוצא נקי.


9

כשהעוגה מתקררת אפשר לפזר מעל אבקת סוכר.


10

לבריאות.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים