אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

67
צפיות

פשטידת כרוב ובצל

המתכון של
פשטידת כרוב ובצל

פשטידה פרווה ללא גבינות

  • קטגוריהפשטידות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • כרוב בינוני קצוץ דק
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • ⅓ צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • ⅓ צרור כוסברה קצוצה דק
  • ½ כוס שמן
  • 1 כוס קמח
  • 4 ביצים
  • מעט כורכום
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ½ כף מלח
אופן ההכנה
  • 1

    מניחים בקערה גדולה את הכרוב והבצל הקצוצים דק, מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה ומערבבים בעדינות עד שהתערובת מתמזגת. ניתן להוסיף גם מעט שמיר למי שאוהב ניחוח ירוק מודגש .


  • 2

    מוסיפים את יתר המרכיבים – השמן, הקמח, הביצים והתבלינים – ומערבבים היטב עד שמתקבלת בלילה אחידה וסמיכה במרקם נעים .


  • 3

    מרפדים תבנית בינונית 20X 30 בנייר אפייה, יוצקים את הבלילה ומיישרים בעזרת כף לשכבה שווה .


  • 4

    אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך כ־45 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה, מתייצבת ומפיצה ריח מגרה בכל הבית .


  • 5

    מצננים מעט לפני שחותכים לפרוסות יפות ויציבות. מגישים חמה או בטמפרטורת החדר .


  • 6

    תוצאה פריכה מבחוץ, רכה מבפנים ופשוט מושלמת.


1

מניחים בקערה גדולה את הכרוב והבצל הקצוצים דק, מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה ומערבבים בעדינות עד שהתערובת מתמזגת. ניתן להוסיף גם מעט שמיר למי שאוהב ניחוח ירוק מודגש .


2

מוסיפים את יתר המרכיבים – השמן, הקמח, הביצים והתבלינים – ומערבבים היטב עד שמתקבלת בלילה אחידה וסמיכה במרקם נעים .


3

מרפדים תבנית בינונית 20X 30 בנייר אפייה, יוצקים את הבלילה ומיישרים בעזרת כף לשכבה שווה .


4

אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך כ־45 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה, מתייצבת ומפיצה ריח מגרה בכל הבית .


5

מצננים מעט לפני שחותכים לפרוסות יפות ויציבות. מגישים חמה או בטמפרטורת החדר .


6

תוצאה פריכה מבחוץ, רכה מבפנים ופשוט מושלמת.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים