5 תפוחי אדמה . 2 גזרים. חצי כוס אפונה (לא חייב ) 4 ביצים. חצי צרור פטרוזיליה. חצי צרור שמיר. חצי כפית מלח. כפית מרק עוף.חצי כפית כורכום .מעט פלפל שחור . שמן לטיגון
אופן ההכנה
1
מבשלים בסיר תפוח אדמה עד לבישול מלא ,מסננים מנוזלים ומועכים . מוסיפים את התבלינים ,ביצים ,ירק. מערבבים היטב . מחממים סיר ג'חנון על הגז עם חצי כוס שמן ושופכים את הבלילה לסיר ומיישרים. מבשלים על אש גבוהה 6-7דקות מנמיכים את הלהבה ןמבשלים 20 דקות במכסה סגור . אחרי 20 דקות מכניסים את הסיר לתנור לעוד 40 דקות . מוציאים את הפשטידה מהתנור מחכים לקירור ועוברים עם סכין בדפנות . שמים צלחת על הסיר והופכים את הפשטידה לצלחת . בתאבון!!.
1
מבשלים בסיר תפוח אדמה עד לבישול מלא ,מסננים מנוזלים ומועכים . מוסיפים את התבלינים ,ביצים ,ירק. מערבבים היטב . מחממים סיר ג'חנון על הגז עם חצי כוס שמן ושופכים את הבלילה לסיר ומיישרים. מבשלים על אש גבוהה 6-7דקות מנמיכים את הלהבה ןמבשלים 20 דקות במכסה סגור . אחרי 20 דקות מכניסים את הסיר לתנור לעוד 40 דקות . מוציאים את הפשטידה מהתנור מחכים לקירור ועוברים עם סכין בדפנות . שמים צלחת על הסיר והופכים את הפשטידה לצלחת . בתאבון!!.