- קטגוריהבשר
- כשרותכשר בשרי
- דרגת קושיבינוני
- כשרות: כשר בשרי
- דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
-
1.5 קג נתח אונטריב/שפונדרה /צלי כתף חתוכים לקוביות בינוניות קטנות.
-
2 כוסות אורז בסמטי (שטוף היטב)
-
2 בצלים גדולים, קצוצים דק
-
-
1 שקית ערמונים בוואקום קצוצים
-
½ כוס חמוציות מיובשות טבעיות/רגילות
-
-
-
-
-
-
-
-
-
שקדים קלויים לקישוט (לא חובה)
-
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה.
אופן ההכנה
-
1
מתבלים את נתחי הבשר במלח ופלפל. בסיר רחב מחממים שמן זית ומשחימים את הבשר מכל הצדדים. מוציאים לצלחת..
-
2
באותו סיר מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים שום, דבש ותבלינים. מערבבים היטב..
-
3
מוסיפים יין לבן ומצמצמים מעט (אידוי אלכוהול), .
-
4
מוסיפים את המים ומחזירים את נתחי הבשר. מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעתיים או עד ריכוך כמעט מלא של הבשר ..
-
5
שוטפים את האורז היטב ומסננים. מוסיפים לסיר את האורז, הערמונים, החמוציות, פטרוזיליה קצוצה ועוד כוס מים במידת הצורך..
-
6
מערבבים בעדינות, מכסים בנייר אפיה רטוב ובחוט ומעל את המכסה של הסיר. ומבשלים כ-30 דקות נוספות עד שהאורז רך והנוזלים נספגו..
-
7
לקראת ההגשה מפזרים שקדים קלויים.אפשרות להגשה, גרגירי רימון..
1
מתבלים את נתחי הבשר במלח ופלפל. בסיר רחב מחממים שמן זית ומשחימים את הבשר מכל הצדדים. מוציאים לצלחת..
2
באותו סיר מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים שום, דבש ותבלינים. מערבבים היטב..
3
מוסיפים יין לבן ומצמצמים מעט (אידוי אלכוהול), .
4
מוסיפים את המים ומחזירים את נתחי הבשר. מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעתיים או עד ריכוך כמעט מלא של הבשר ..
5
שוטפים את האורז היטב ומסננים. מוסיפים לסיר את האורז, הערמונים, החמוציות, פטרוזיליה קצוצה ועוד כוס מים במידת הצורך..
6
מערבבים בעדינות, מכסים בנייר אפיה רטוב ובחוט ומעל את המכסה של הסיר. ומבשלים כ-30 דקות נוספות עד שהאורז רך והנוזלים נספגו..
7
לקראת ההגשה מפזרים שקדים קלויים.אפשרות להגשה, גרגירי רימון..
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים