הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהשלב ראשוני :.
גוש צלי כתף מספר 5, לסגור בטיגון קל עם מעט שמן מכל הצדדים ולהניח בצד..
להרתיח את הבשר בכ 2 ליטר מים, בצל שלם מקולף .
פלפל אנגלי,עלי דפנה מעט כורכום ומעט פלפל שחור גרוס, שעתיים רתיחה, לצנן את הבשר במקרר לכמה שעות ולפרוס פרוסות. .
להכנת התבשיל .
ברבע כוס שמן לטגן בצל עד לשקיפות להוסיף כף רוטב טראיקי .
ולטגן עד להזהבה, להוסיף 2 שיני שום מגורדות .
כף שטוחה כורכום לערבב, נוסיף את צלי הבשר נטגן קלות על הכורכום, נוסיף כ 7 תפו"א קטנים קלופים .
נוסיף כוס וחצי מים רותחים עם כף אבקת מרק עוף מהול במים .
כפית כמון, פלפל שחור גרוס, מעט כוסברה קצוצה ומעט מלח .
נבשל עד לריכוך התפו"א, נוסיף חבילת פטריות טריות חתוכות .
נעטר שוב בכוסברה, נבשל לעוד 10 דקות..סה"כ בישול כללי כ 40 דקות בתאבון אילנית בניזרי.
הערות :סגירת הבשר דהיינו הטיגון הקל חשובה להצלחת המתכון ,הסגירה נועדה לשמירה על נוזלי הבשר על מנת שיצא בשר עסיסי ולא יבש ! .
שלב קירור הבשר חשוב אף הוא על מנת שבזמן פריסת הבשר הוא לא יתפרק..
ניתן להשתמש בבשר שהוא פרוס מראש להכין עם אותו תהליך הרשום במתכון.