1 קופסא פיטריות (או פטריות שמפיון טריות או בשימורים) לפי הטעם.
2 כפות אבקה לרוטב פטריות
1 יחידה בצל קצוץ
3 כפות שמן
1 קורט מלח
1 קורט אורגנו
1 קורט פלפל שחור
1/4 כוס מים
אופן ההכנה
1
בסיר גדול מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן
לאחר הבישול מצננים את הספגטי ושמים בקערה בצד.
לרוטב:
מטגנים בצל קצוץ עד להשחמה קלה
מוסיפים לשמן את הפיטריות ומערבבים כדקה.
שופכים את השמנת פנימה ומערבבים.
לפני התחממות השמנת מוסיפים את האבקה לרוטב פטריות.
מגביהים את הלהבה ומערבבים עד לרתיחה.
מנמיכים את הגז ומוסיפים את התבלינים (מעט מלח, פלפל שחור)
מוסיפים מעט מים (רבע כוס בערך)
מבשלים כ- 5 דקות ומורידים מהגז.
מערבבים את הספגטי עם הרוטב ומעבירים לתבנית אפייה את הכל.
מפזרים למעלה את הגבינה צהובה קצת אורגנו למעל ומכניסים לתנור לחום גבוה כ- 5 דקות עד שהגבינה נמסה.
.
2
בהצלחההה:)).
1
בסיר גדול מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן
לאחר הבישול מצננים את הספגטי ושמים בקערה בצד.
לרוטב:
מטגנים בצל קצוץ עד להשחמה קלה
מוסיפים לשמן את הפיטריות ומערבבים כדקה.
שופכים את השמנת פנימה ומערבבים.
לפני התחממות השמנת מוסיפים את האבקה לרוטב פטריות.
מגביהים את הלהבה ומערבבים עד לרתיחה.
מנמיכים את הגז ומוסיפים את התבלינים (מעט מלח, פלפל שחור)
מוסיפים מעט מים (רבע כוס בערך)
מבשלים כ- 5 דקות ומורידים מהגז.
מערבבים את הספגטי עם הרוטב ומעבירים לתבנית אפייה את הכל.
מפזרים למעלה את הגבינה צהובה קצת אורגנו למעל ומכניסים לתנור לחום גבוה כ- 5 דקות עד שהגבינה נמסה.
.