שמתן לב שבהמון מתכונים לפסטה רוזה כתוב להשתמש דווקא בשמנת מתוקה או בשמנת להקצפה עם אחוזי שומן גבוהים? הרי יש שמנת שנקראת ממש "שמנת לבישול", אז למה לא להשתמש בה?
השאלה הזאת עלתה בקהילת אמהות מבשלות ביחד, והתשובות התחלקו לשני מחנות: אלה שלא מוותרות על השמנת השמנה, ואלה שמכינות פסטה רוזה רק עם שמנת לבישול וטוענות שיוצא מצוין.
למה הרבה משתמשות בשמנת עם אחוזי שומן גבוהים?
הסיבה שחזרה הכי הרבה בתגובות הייתה אחוזי השומן.
לדברי חברות הקהילה, ככל שהשמנת שמנה יותר, הרוטב מתקבל עשיר, סמיך וקרמי יותר. היו גם מי שאמרו בפשטות שהן מעדיפות אותה כי מבחינתן התוצאה טעימה ומפנקת יותר.
אבל שמנת מתוקה לא תעשה את הפסטה מתוקה?
זו בדיוק הנקודה שיצרה לא מעט בלבול בתגובות.
כמה מחברות הקהילה ציינו ששמנת להקצפה בעלת אחוז שומן גבוה יכולה להיות ניטרלית בטעם ומתאימה גם לבישול, ולכן כדאי לבדוק איזו שמנת בדיוק קונים ולא להסתמך רק על המילה "שמנת".
כלומר, כשבמתכון מלוח כתוב "שמנת מתוקה", כדאי לבדוק את המוצר ואת רשימת הרכיבים ולוודא שלא מדובר במוצר ממותק שאינו מתאים לטעם שרוצות לקבל.
אפשר להכין פסטה רוזה עם שמנת לבישול?
כן.
לא מעט חברות בקהילה כתבו שהן משתמשות דווקא בשמנת לבישול ושהרוזה יוצאת להן מצוין. היו גם מי שמשתמשות בשמנת עם 9% או 15% שומן ומעדיפות אותה מפני שהרוטב מרגיש להן פחות כבד.
אחרות כתבו שהשמנת בעלת אחוזי השומן הגבוהים כבדה מדי עבורן ולכן הן מעדיפות שמנת לבישול.
איך גורמים לרוטב עם שמנת לבישול להיות קרמי יותר?
גם לזה היו פתרונות בקהילה.
אחת ההצעות הייתה לתת לרוטב להצטמצם קצת יותר. אפשרות נוספת שעלתה היא להוסיף פרמזן לקבלת מרקם עשיר וקרמי יותר.
היו גם חברות שמצאו פתרון באמצע ופשוט משלבות שמנת לבישול ושמנת שמנה יותר יחד.
ומה הקשר לעגבניות ברוטב רוזה?
בתגובות עלה עוד הסבר מעניין: כמה מחברות הקהילה סיפרו שהן מעדיפות שמנת מתוקה ברוזה מפני שלדעתן היא מאזנת את החמיצות של העגבניות או הרסק.
עם זאת, זו הייתה אחת הדעות שעלו בקהילה ולא סיבה שחייבת לקבוע באיזו שמנת להשתמש.
אז מה עדיף לפסטה רוזה – שמנת מתוקה או שמנת לבישול?
מהתגובות בקהילה עולה שאין כאן תשובה אחת שמתאימה לכולן.
רוצות רוזה עשיר, סמיך וקרמי יותר? הרבה מחברות הקהילה מעדיפות שמנת בעלת אחוזי שומן גבוהים.
מעדיפות רוטב קליל ופחות כבד? אפשר בהחלט להשתמש בשמנת לבישול.
הרוטב יצא דליל מדי? אפשר לצמצם אותו מעט יותר או להוסיף פרמזן.
והכי חשוב – לא לפחד לנסות. לפי התגובות בקהילה, פסטה רוזה יכולה לצאת מצוין בשתי הדרכים.
השאלה פורסמה פורסמה בקהילת "אמהות מבשלות ביחד" בפייסבוק על ידי : Sigalit Rabinovich
לצפייה בפוסט המקורי בקהילה : קישור לפוסט
קרדיט : Sigalit Rabinovich



