לןגן

עלי גפן במילוי בשר ואורז

מאת: נאוה מלכה, פורסם: 04/10/2016 | 13:32
עלי גפן במילוי בשר ואורז

תקציר המתכון: עלי גפן חמצמצים שנאכלים כמו גרעינים

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לחלוט את עלי הגפן הטריים במים חמים לשטוף ולסנן..

  2. אם הם כבושים אז להרתיח במים חמים 2 דקות ולשטוף..

  3. את הבשר עם הבצל השום האורז רסק העגבניות והתבלינים ורבע כוס שמן הזית לערבב.

  4. לפרוס 2 עגבניות ולשים בתחתית הסיר

  5. בכל עלה לשים מלית ולגלגל..

  6. להניח בצפיפות בסיר..

  7. מעל להניח עלי נענע כף מלח לימון (אפשרי גם מיץ מלימון טרי)..

  8. מלח אבקת מרק עוף..

  9. להוסיף שמן זית ו2 כוסות מים..

  10. לשים צלחת אוכל גדולה על העלים כדי להדק שלא יפתחו..

  11. לתת רתיחה להוציא את הצלחת לבשל על להבה בינונית רבע שעה..

  12. להעביר ללהבה הכי נמוכה למשך שעה.או עד שהאורז מתרכך..

  13. אם חסר נוזלים אפשרי להוסיף עוד כוס מים חמים