לחמניות ממולאות בבשר ופטריות בצורת דג.
מאת: ריקי גבאי, פורסם: 27/09/2016 | 15:25
תקציר המתכון:
דג זהב שיעשה לכם את החג ועוד ימשיכו לדבר עליו גם אחרי החג
קטגוריה: לחמים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
-
לבצק
-
קילו קמח מנופה
-
שתי כפות שמרים יבשים,
-
שתי כפות סוכר
-
חצי כוס שמן
-
ביצה
-
כף מלח
-
שתיים וחצי כוסות מים פושרים.
-
ללוש הכל כעשר דקות ומנוחההשעה
-
לשים עוד שתי דקות ומנוחההשעה חצי שעה ,לרדד ללחמיות שטוחות למלא עם המילוי לסכור ומעל עוד שכבה דקה של רשת מבצק שזה כביכול הקשקשים עם גלגלת רשת. מורחים בביצה עם סוכר ומעל שומשום ושקד בצד לעין הדג ,מניחים עוד עשר דקות לצפייה וחצי שעה בחום 200 מעלות ,
-
מילויחצי קילו בשר טחון
-
שני בצלים
-
חמש שיני שום
-
פטרוזליה וכוסברה
-
קופסאת פטריות פרוסות מסוננות
-
מלח, פלפל שחור ,כמון ,מעט בהרט,אריסה חריפה ,שלוש ביצים קשות לריבועים,כרכום
אופן הכנה
-
לטגן את הבצל ים עד הזהבה
-
מוסיפים את השום ולאחר מכן את הפטריות. בשר ושאר תבלינים כרבע שעה עד שהבשר שינה גוון וכמעט אין נוזלים. מוסיפים את הביצים הקשות ומצננים. לאחר מכן ממלאים את הלחמניות