לןגן

טרפש (פטריות כמהין) וכבש

מאת: Shiran , פורסם: 27/09/2016 | 11:29
טרפש (פטריות כמהין) וכבש

תקציר המתכון: מי שגדל בבית מרוקאי יודע בוודאי שהמאכל החגיגי הוא טרפש וכבש...מעדן לפה. מציאת הטרפש כרוכה במסע חיפושים רחב כי לא ניתן למצוא אותו בכל עיר ובכל מקום. אבל שמשיגים אותו החיפוש משתלם. שאמא שלי רוצה לפנק אותנו בחג היא מכינה לנו את המעדן הזה שיבורכו ידיה. הנאה מובטחת מהמתכון.

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

מרכיבים לציר בשר

לתבשיל

אופן הכנה

  1. אופן ההכנה:

  2. 1. בסיר, אליו אפשר להכניס את הכבש בנוחות, מרתיחים מים עם עלי הדפנה, פלפל אנגלי, הכורכום והבצלים. כשהמים רותחים מוסיפים את פרוסות הכבש ומבשלים על אש קטנה כ-40 דקות. מוציאים את הבשר מהנוזל, מניחים בצד ושומרים גם את הנוזל עצמו.

  3. 2. בסיר נוסף עם מעט שמן מטגנים את בצלצלי השאלוט כ-10 דקות או עד השחמה. מוציאים את השאלוט החוצה, מוסיפים עוד קצת שמן, אם צריך, ומזהיבים את הבצלים הקצוצים.

  4. 3. מוסיפים את הטרפש ומטגנים עוד מספר דקות. מוסיפים את הזעפרן, האגוז המוסקט והפפריקה ומערבבים.

  5. 4. מחזירים את בצלצלי השאלוט לסיר, מוסיפים את נתחי הכבש ומערבבים את תערובת הבצלים והתבלינים כך שהנתחים יכוסו בהם.

  6. 5. מוסיפים לתבשיל את מי הבישול (שבהם התבשל הכבש) רק עד לכסוי הבשר ומתבלים במלח ופלפל לפי הצורך.

  7. 6. מבשלים על אש קטנה עם מכסה כשעה או עד שהבשר רך.

  8. 7. אם נשארו הרבה נוזלים בסיר מגבירים את הלהבה ומבשלים עם מכסה פתוח בערך 5 דקות להתאדות הנוזלים.

  9. 8. מגישים למרכז השולחן ונהנים מהתבשיל...בתאבון.