כדורי בשר עם אפונה ושמיר
מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 25/09/2016 | 12:58
קטגוריה: בשר,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
מרכיבים לכדורי הבשר
-
200 גר' בשר טחון
-
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
-
רבע כוס שמיר קצוץ
-
4 שיני שום קצוצות
-
1 בצל קצוץ
-
כפית פפריקה מתוקה
-
1/4 כפית פלפל לבן
-
כפית כורכום
-
כפית מלח
-
כפית כמון
-
מעט קינמון
-
כפית פלפל שחור
-
כף שמן זית
מרכיבים לרוטב
-
1 בצל קצוץ
-
2 שיני שום קצוצות
-
כף רסק עגבניות
-
2 כפות שמן קנולה
-
כפית פלפל שחור
-
רבע כפית פלפל לבן
-
כפית וחצי פפריקה מתוקה
-
כפית כורכום
-
מעט קינמון
-
כפית מלח
-
כפית כמון
-
2 תפו"א חתוכים לקוביות
-
6 גבעולי שמיר שטופים וקצוצים גס
אופן הכנה
-
אופן הכנת כדורי הבשר: בקערה שמים בשר טחון, בצל קצוץ, שיני שום קצוצות, עשבי תיבול, שמן זית ותבלינים לערבב את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.
-
אופן הכנת הרוטב: בסיר מטגנים בצל קצוץ עד לשקיפות מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים מעט, מוסיפים את רסק העגבניות המים והתבלינים ומביאים לרתיחה. מכינים את כדורי הבשר ומוסיפים לרוטב מוסיפים את קוביות תפו"א .מרתיחים מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש קטנה למשך שעה בערך. במידה וחסר מים אפשר להוסיף.