סלט חצילים קלויים
מאת: אירה שמולוור, פורסם: 23/09/2016 | 10:29
קטגוריה: סלטים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
חציל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (660 גרם)
-
פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם), טרי וחתוך דק.
-
פלפל ירוק - יחידה בינונית (166 גרם), טרי וחתוך דק.
-
פלפל צהוב - יחידה בינונית (122 גרם), טרי וחתוך דק.
-
שום - כף, כתוש.
-
פטרוזיליה - 1/2 כוס-קצוץ - סה"כ (25 גרם)
-
מלח - 1/2 כפית שטוחה, לפי הטעם.
-
פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה, לפי הטעם.
-
מיץ לימון - כף (10 מ"ל), טרי - לפי הטעם.
-
פלפל כתום - יחידה אחת, טרי וחתוך דק.
אופן הכנה
-
1. לקלות את החצילים על אש גלויה כ- 5 דקות מכל צד או עד שמתרככים, לקרר ולקלוף בעדינות.
-
2. למעוך במזלג, להוסיף את שאר המצרכים, לערבב היטב ולהניח בצד למשך כ- 10 דקות לספיגת הטעמים.
-
3. לתבל עוד במידת הצורך, להעביר לכלי הגשה ולקשט כיד הדמיון.