לןגן

עוף שלם בתנור עם תפוחי אדמה ובצל מתובלים

מאת: בקי אוסגי, פורסם: 22/09/2016 | 23:00
עוף שלם בתנור עם תפוחי אדמה ובצל מתובלים

תקציר המתכון: מנה טעימה מושלמת לחגים ולסופי-שבוע.

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אביזרים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור מראש ל-200 מעלות.

  2. בקערה מכניסים את הבצלים ותפוחי האדמה ומפזרים עליהם בנדיבות תיבול גריל עוף וקצת מלח.

  3. עם הידיים מעסים טוב טוב את תפוחי האדמה והבצלים כדי שכולם יתעטפו בתיבול.

  4. בתבנית תנור מרפדים עם נייר כסף (לא חייב), ומניחים את תפוחי האדמה והבצלים המתובלים בתבנית ומוסיפים 1 כוס מים חמים.

  5. מניחים מעליהם את רשת הצלייה לעוף.

  6. מניחים על הרשת את העוף ומפזרים על כל צדדיו את תיבול גריל לעוף ומעסים את העוף טוב טוב כדי שהתיבול יימרח טוב על העוף.

  7. מכסים את התבנית עם נייר כסף ומחוררים פתחי איוורור בנייר הכסף.

  8. מכניסים את התבנית העטופה לאפייה של כ- שעה וחמישים דקות.

  9. בהתחלה אחרי 20 דקות מתוך זמן האפייה, מוציאים את נייר הכסף מהתבנית.

  10. מורידים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות וממשיכים את האפייה עד סוף הזמן ולבדוק מידי פעם שהעוף לא מתייבש והירקות מתרככים ולא מתייבשים. 

  11. ואולי צריך עוד קצת זמן אפייה.