לןגן

מנהג לאפות לראש השנה. חלות. עגולות.

מאת: ג'וליאנה חכמון, פורסם: 22/09/2016 | 01:23
מנהג  לאפות לראש השנה. חלות. עגולות.

תקציר המתכון: חלות מתוקות. שהשנה תיהיה חלקה ללא תקלות ללא פינות. וקצוות. העיגול מסמל את מעגל השנה ומחזוריות הזמן בחייו של האדם.

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. במיקסר וו לישה ללוש את החומרים. ובהדרגה להוסיף מים. באמצע הלישה להוסיף שמן ללוש לבצק אחיד.

  2. לכסות למנוחה 10 דקות.

  3. ללוש שוב. ולהתפיח בערך שעה.

  4. ליצור צורות. שאוהבים. ושוב להתפיח.

  5. למרוח ביצה טרופה ולפזר זרעי שומשום.

  6. ולתנור שחומם 180 מעלות להזהבה יפה.

  7. הזיגוג על החלות

  8. ממסים סוכר במים רותחים. מוצאים את החלות מהתנור. ומיד מערים עליהן בכף את הזיגוג הרותח.

  9. מוצאים מן התבנית. שהתחתית שלהן לא תירטב. מהזיגוג. ומצננים על רשת.