לןגן

גלילות תפוחים מבצק שמרים

מאת: לילך טייב, פורסם: 21/09/2016 | 17:19
גלילות תפוחים מבצק שמרים

תקציר המתכון: הניחוח והטעם עושים את שלהם...וכל מילה נוספת מיותרת!!

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק

להברשה

למלית

למריחת הבצק

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק יום לפני האפייה: שמים בקערה את כל מרכיבי הבצק, ולשים לבצק חלק ואחיד. מחלקים את הבצק ל-4 כדורים, מורחים כל כדור במעט שמן, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר למשך לילה.

  2. מרדדים כל כדור לעלה מלבני, ומורחים ב-50 גרם חמאה. מקפלים לצורת מעטפה, עוטפים בניילון נצמד, ושומרים במקרר לשעתיים.

  3. הכנת המלית: מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית, פרט לריבת המישמש.

  4. מחממים תנור לחום בינוני, 180 מעלות. מרדדים כל מעטפת בצק לעלה מלבני. מורחים את העלה במעט ריבת משמשים, ומניחים עליו רבע מהמלית. מגלגלים לגלילה, מהדקים את הקצוות, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

  5. מערבבים את הביצה הטרופה עם החלב, ומברישים את הגלילות בתערובת. אופים כ-45 דקות, עד שהגלילות מזהיבות.

  6. שנה טובה וחג שמח, מלילך:)