תבשיל קציצות חגגי לחג
מאת: אורטל עמרם , פורסם: 20/09/2016 | 01:24
תקציר המתכון:
תבשיל קציצות בקר שלא תוכלו לעמוד בפיתוי חובה על כל שולחן
קטגוריה: תבשילים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
לקציצות
-
1 כפית תבלין לקציצות
-
3 כפות שמן
-
1 יחידה בצל מגורד או קצוף
-
4 שיניי שום כתוש
-
1 יחידה תפוח אדמה מגורד במגרדת שלה הכי קטן
-
חצי קילוגרם בשר טחון בקר
-
רבע כוס פטרוזליה
-
רבע כוס כוסברה
-
רבע כפית מלח
-
רבע כפית מרק עוף
-
2 כפות פפריקה מתוקה בשמן
-
רבע כפית אבקת מרק בצל
-
1 יחידה ביצה
-
3 כפות פירורי לחם/ קמח מצה
-
קורט קורט קינמון ( אל תוותרו)
-
רבע כפית כורכום
-
לרוטב
-
רבע כפית מלח
-
2 כפות רסק עגבניות
-
3 שיניי שום קצוץ
-
1 יחידה בצל קצוץ
-
חצי כוס כוסברה ופטרוזליה ביחד
-
5 יחידות תפוח אדמה חתוכים לרבעים
-
2 כפות פפריקה מתוקה בשמן
-
חצי כפית אבקת מרק בצל
-
חצי כפית מרק עוף
-
חצי כפית תבלין לקציצות
-
קורט קורט פלפל שחור
-
1 יחידה גמבה קצוצה דק
-
חצי כפית כמון
-
חצי כפית כורכום
-
4 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
-
את כל מרכיבי הקציצות לשים בקערה ולערבב ולהניח בצד לרבע שעה.. לבינתיים ניקח סיר רחב ונשים שמן..ואז את הבצל והשום נטגן קלות עד לשקיפות להוסיף את הגמבה והכוסברה והפטרוזליה ולטגן עוד 5 דקות להוסיף כוס מים רותחים ולאחר מכן להוסיף תבלינים והרסק ולערבב טוב טוב ולהוסיף עוד 3 כוסות מים רותחים ואז לחזור לעיסת הקציצות ועם ידיים משומנות לעשות כדורים ( אני הארכתי אותם טיפה )ולהוסיף לרוטב לשים בצדדים את התפוח אדמה ולהרתיח ואז להנמיך ל50 דקות לבדוק אם התפוח אדמה רך ואז לכבות...להגיש עם אורז לבן וסלט ירקות.😊.