לןגן

מרק עוף(סבא מרדכי)

מאת: ליאור ברנט, פורסם: 18/09/2016 | 21:40
מרק עוף(סבא מרדכי)

תקציר המתכון: מרק שסבא שלי הכין מסביב לשעון כול השנה ארבע עונות: חורף, אביב, קיץ, סתיו....

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לבשר/עוף

ירקות

עשבי תיבול

אופן הכנה

  1. -בסיר גדול גבוה מביאים לרתיחה ראשונית את כול הבשר ומים עד לגובה הבשר + סנטימטר(חוץ מאשר את "הלכלוך" מהבשר עצמו לא מחליפים מים בכלל)המים מתחילים לקבל תיבול ראשוני של שומן מהבשר/העוף עצמו.

  2. ***בשלב זה חייבים להרתיח קומקום למים לבישול חלק ב'***

  3. -תוך כדיי בישול מקלפים את כול הירקות וחותכים לשניים או שלושה חתיכות.

  4. -מכניסים לסיר לרתיחה שנייה ולהמשך בישול את כול ירקות השורש כולל הסלק חוץ מהקישואים ועשביי התיבול שיכנסו לחלק השלישי ומעבירים את המרק ללהבה נמוכה להמשך בישול של שעה נטו...

  5. כעבור שעה (בערך)הריח כבר מתחיל לתת את אותותיו בבית

  6. - בחלק זה: מוציאים את כול הבשר/העוף לכלי נפרד ואת כול ירקות השורש כולל הסלק לכלי בנפרד!

  7. עכשיו מכניסים את הקישואים, ועשביי התיבול(שיני שום חתוכים לשניים לטעם, ואת כול עשביי התיבול וממשיכים בבישול רק שעכשיו מוסיפים גם את התיבול: א.מרק למליחות עדינה ופלפל לבן להקפצת הטעם.... משך הבישול עד לדרגת רמת רכות הקישואים.....

  8. לאחר שעה