לןגן

אורז פרסי חגיגי קל להכנה ומרשים להגשה בקלי קלות.עם פטנט שהתבשיל לא ידבק לסיר

מאת: ליהי קרויץ, פורסם: 18/09/2016 | 19:21
אורז פרסי חגיגי קל להכנה ומרשים להגשה בקלי קלות.עם פטנט שהתבשיל לא ידבק לסיר

תקציר המתכון: אורז פרסי חגיגי עם תחתית תפוחי -אדמה קריספים וטעימים- מכינים הכל בסיר אחד ומגישים בצלחת הגשה- האורחים שלכם יתענגו!

קטגוריה: אורז, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לאורז

לבצל

לתפוחי האדמה

אופן הכנה

  1. אופן הכנת הבצל:

  2. לשים שמן במחבת, להוסיף את הבצל ולטגן עד הזהבה.

  3. להוסיף כורכום, כמון ומלח, ניתן להוסיף עוד כפית שמן ,

  4. לערבב באש עוד כחצי דקה.

  5. אופן הכנת האורז:

  6. להרתיח את המים והמלח,

  7. להוסיף את האורז ולבשל חצי בישול,

  8. כ-10 דקות ולסנן.

  9. לערבב ביחד את האורז עם הבצל.

  10. אופן הכנת תפוחי-האדמה:

  11. לקחת סיר רחב ולא הכי גבוה.

  12. לשים שמן, כורכום, כמון

  13. להניח את פרוסות תפוחי האדמה ולטגן

  14. משני הצדדים לצבע זהוב יפה.

  15. להוציא החוצה את תפוחי האדמה.

  16. לקחת נייר אפייה ולרפד את הסיר מבפנים-בנייר אפייה גם בשוליים -כך תוכלו להפוך את

  17. האורז יפה על צלחת הגשה בלי שהאורז ידבק לסיר.

  18. לסדר בתחתית את תפוחי האדמה בצורת פרח.

  19. לשפוך מעל תפוחי האדמה את האורז המעורבב עם הבצל,

  20. ליישר ולהדק בעזרת הידיים.

  21. לכסות את הסיר עם מכסה,

  22. ולבשל על אש קטנה כ-15-20 דקות לפי הצורך עד אשר

  23. האורז למעלה מוכן.

  24. להפוך בקלות על צלחת הגשה.

  25. ולהינות.