לןגן

תפוח אדמה במילוי אורז ופירות יבשים, בצורת תפוח

מאת: חגית אלקבץ, פורסם: 18/09/2016 | 15:23
תפוח אדמה במילוי אורז ופירות יבשים, בצורת תפוח

תקציר המתכון: תוספת מיוחדת למנת הבשר לחג, או כמנה לצמחוניים, תפו"א במילוי אורז ופירות יבשים,בצורת תפוח לראש השנה

קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. את התפוחי אדמה מקלפים לגמרי, חוצים ומיישרים את הבסיס על מנת שיוכל לעמוד יציב בצלחת, חותכים שליש עליון של התפוח אדמה, וקורצים עיגול באמצע בעזרת פיה של צנתר קטנה, מרוקנים את התפוח אדמה מתוכן כשהוא נשאר סגור מלמטה, בשאריות התוכן שהוצאנו, נחתוך 2 רצועות קטנות של תפוח אדמה, ונכניס לתוך החור הקטן שקרצנו(זה המקלות של התפוח), מטגנים במחבת: 2 בצלים עד להזהבה מלאה, מוסיפים את הפירות היבשים שחתכנו לקוביות, כפית סוכר , חצי כפית קינמון(לא חובה למי שלא אוהבת), וממשיכם לטגן 5 דק'...מוסיפים מלח, פלפל, ו- 2 כוסות מים מהברז וכעת מוסיפים את האורז, מערבבים ומבשלים 10 דק'- חצי בישול... ממלאים את תוכן התפו"א שרוקנו, מניחים בתבנית אלומיניום, ושופכים את שאר התערובת שנשארה לנו שהיא עדיין עם נוזלים- לתבנית. התפוחי אדמה יתבשלו בתנור עם יתרת הנוזלים והאורז שנשארו לנו. ליזלוף מעט שמן זית מעל התפו"א ולהכניס לתנור, 190 מעלות כחצי שעה, ולהוציא ולכסות בנייר כסף לעוד חצי שעה, עד שהתפוחים רכים. מנה נפלאה כתוספת למנה בשרית, או כמנה צמחונית. חג שמח!!!