לןגן

לחמניות תפוח בדבש (מזונות)

מאת: לילך טייב, פורסם: 18/09/2016 | 15:01
לחמניות תפוח בדבש (מזונות)

תקציר המתכון: מתוקות ויפות. נאה ויפה להגיש לכל סועד בשולחן החג. (מתקבלות כ-18 לחמניות).

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לבצק

להברשה

לקישוט

אופן הכנה

  1. מנפים קמח לקערה, יוצרים גומה במרכז ומוסיפים לתוכה את השמרים, סוגרים חזרה עם הקמח. מוסיפים מלח בצד אחד של הקערה וסוכר בצד שני. מוסיפים שמן, דבש ומים ולשים לקבלת בצק רך, חלק וגמיש.

  2. משמנים היטב קערה נקייה ומגלגלים בתוכה את הבצק, כך שישומן היטב מכל צדדיו. מכסים ומתפיחים כשעתיים עד להכפלת הנפח.

  3. מחלקים את הבצק ל-18 כדורונים חלקים במשקל 50 גרם כל אחד. משמנים את השקעים שבתבנית ומניחים את הכדורים בתוכם.

  4. נועצים במרכז כל כדור קיסם/שיפוד עץ ומניחים גרעין דלעת צמוד לקיסם. מתפיחים כחצי שעה נוספת עד להכפלת הנפח.

  5. בינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות.

  6. אופים את הלחמניות כ-15-20 דקות עד שהן תפוחות וזהובות.

  7. מוציאים מהתנור ומברישים מיד בזיגוג הדבש.

  8. מצננים ומגישים.

  9. שתיהיה לכם שנה טובה ומתוקה כדבש, לילך:)