לןגן

רוגאלך

מאת: פזית , פורסם: 18/09/2016 | 13:55
רוגאלך

תקציר המתכון: מתכון נפלא לרוגלאך מעשה בית המוכרים כל כך

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

המצרכים

לבצק

למלית

לזיגוג

לסירופ

אופן הכנה

  1. אופן ההכנה:

  2. - בקערת המיקסר מערבבים ביחד את הקמח והשמרים.

  3. - מוסיפים לקמח את המים, ביצים, סוכר, סוכר וניל, מחמאה מומסת ומלח ומעבדים 5 דקות במהירות בינונית לבצק חלק, רך ומבריק.

  4. - מכסים ומניחים לתפיחה שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

  5. - מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח ומחלקים ל-6 חלקים שווים.

  6. - מרדדים כל חלק לעיגול דק.

  7. - מורחים שכבה דקה של מלית וחותכים למשולשים.

  8. - מגלגלים כל משולש ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

  9. - מברישים בביצה טרופה ואופים 15-20 דקות, עד שהרוגלך שחומים.

  10. - בסיר מחממים מים וסוכר על אש בינונית תוך עדי ערבוב, עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.

  11. - מיד כשהרוגלאך יוצאים מהתנור מברישים אותם כמה פעמים בסירופ ומגישים.