תקציר המתכון: מתכון נפלא לרוגלאך מעשה בית המוכרים כל כך
קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
אופן ההכנה:
- בקערת המיקסר מערבבים ביחד את הקמח והשמרים.
- מוסיפים לקמח את המים, ביצים, סוכר, סוכר וניל, מחמאה מומסת ומלח ומעבדים 5 דקות במהירות בינונית לבצק חלק, רך ומבריק.
- מכסים ומניחים לתפיחה שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח ומחלקים ל-6 חלקים שווים.
- מרדדים כל חלק לעיגול דק.
- מורחים שכבה דקה של מלית וחותכים למשולשים.
- מגלגלים כל משולש ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מברישים בביצה טרופה ואופים 15-20 דקות, עד שהרוגלך שחומים.
- בסיר מחממים מים וסוכר על אש בינונית תוך עדי ערבוב, עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.
- מיד כשהרוגלאך יוצאים מהתנור מברישים אותם כמה פעמים בסירופ ומגישים.