לןגן

אושפלאו/פלוב

מאת: מלי מאירוב, פורסם: 18/09/2016 | 13:12
אושפלאו/פלוב

תקציר המתכון: מנה שמשלבת אורז ובשר..וירקות...ותשאיר את האורחים המומים..

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. אושפלאו/פלוב מלי מאירוב: סיר טפלון או יציקה..!!..לטגן 2 בצלים חתוכים לרצועות...להוסיף קילו בשר חתוך לחתיכות קטנות...או כבש..או צלי מספר 5...או פרגיות...ואפשר גם שומן כבש קצת...לטגן אותו בשמן ואפשר לשים כל פעם קצת לטיגון כדי שייטגן טוב...לאחר שטוגן..לשים כפית כמון...כפית פלפל שחור ...כפית מלח....מים לכיסוי ולבשל שעה וחצי...לפתוח את המכסה שיצאו הנוזלים...להשאיר מעט מאוד נוזלים...לשים עוד טיפה שמן בבשר...לשים 4 גזרים חתוכים לגפרורים על הבשר..לא לערבב..!...לשים קופסאת חומוס גרגירים שטופים מקופסא...מעל הגזר...ומעל לשים ראש שום לא מקולף..!!!...בקערה לשטוף 2 כוסות אורז ולסנן לשים כפית מלח..ועוד חצי כפית כמון לערבב...ולהניח מעל השכבות שעשינו..להוסיף 4 כוסות מים רותחים..מכסה גלוי טיפה...שהאורז ספג את הנוזלים..לא לערבב..! להנמיך ללהבה נמוכה עם הידית של הכף לעשות 3 גומות עמוקות באורז ליציאת אדים..לכסות את הסיר לגמריי ולהשאיר בערך חצי שעה...לראות שאין נוזלים..לכבות.לחכות עשר דקות..לקחת צלחת גדולה..להניח על הסיר...ולהפוך לצלחת...! לא מערבבים בכלל כל מהלך הבישול..!!..אפשר לוותר על החומוס..אפשר להוסיף מעל הגזר קוביות חציל מטוגן...לא לותר על השום..!!! הארומה שנותן מדהימה..!!