לןגן

עוף ממולא

מאת: לילך טייב, פורסם: 17/09/2016 | 22:06
עוף ממולא

תקציר המתכון: מתכון לעוף ממולא, קל מאוד להכנה ובהחלט חגיגי. אצלי הוא על השולחן בכל ראש שנה. מתכון מרוקאי מנצח של סבתא שלי ז"ל.

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

למילוי

לעוף

אופן הכנה

  1. בקערה קטנה שמים את כל מרכיבי המילוי: בשר טחון, אורז, צנוברים, שזפים מיובשים,בצל מגורר, ציפורן ושאר התבלינים. מערבבים הכל יחד לעיסה אחידה.

  2. ממלאים את העוף ומורחים עליו את הדבש והסילאן ומתבלים, מורחים יחד עם התבלינים היטב את העוף מכל צידיו.

  3. קושרים את העוף בחוט מסביב היטב. אם נישאר חלק מהמילוי מפזרים יפה מסביב לעוף.

  4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך שעה וחצי. במהלך הצלייה הופכים את העוף לצידו השני.

  5. שיהיה בהצלחה ושנה טובה לכולם, לילך :)