לןגן

פאי זר תפוחים ופקאן

מאת: Eti Amar-Assayag, פורסם: 17/09/2016 | 12:17
פאי זר תפוחים ופקאן

תקציר המתכון: חברים כנסו בבקשה לדף עשו לייק ושתפו משתתף בתחרות לחג... פאי זר תפוחים ופקאן!! תודה😀😀

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. פרחי התפוחים

  2. 1. חותכים את התפוחים לפרוסות דקות. מומלץ להיעזר במנדולינה

  3. 2. מרתיחים יחד את הסוכר והמים ומעבירים את הסירופ שנוצר לקערה. מוסיפים לקערה את פרוסות התפוחים, כדי שיתרככו מעט. מניחים בצד.

  4. העוגה

  5. 1. מחממים תנור ל-165 מעלות. משמנים את התבניות.

  6. 2. חולטים במים הרותחים את שקיק התה ונותנים לתערובת "לשבת" במשך כמה דקות.

  7. 3. טורפים בקערה את חלב הקוקוס, השמן, הסוכר, הדבש והביצים לתערובת אחידה.

  8. 4. מוסיפים את תערובת המים עם התה ומערבבים היטב.

  9. 5. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח, הקינמון וקליפת הלימון וטורפים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.

  10. 6. מקפלים לתערובת את התפוחים והפקאנים ומעבירים לתבניות האפייה.

  11. ההרכבה

  12. 1. מוציאים את פרוסות התפוחים מהסירופ (שומרים את הסירופ בצד).

  13. 2. מסדרים את הפרוסות על העוגה בצורת פרחים: מגלגלים כל פרוסה לספירלה קטנה ודוחפים בעדינות לתוך בלילת העוגה. חוזרים על התהליך עד שהעוגה מלאה בהמון ספירלות של תפוחים. מומלץ לחתוך את פרוסות התפוחים לשניים, כדי שיהיה קל יותר להכניס אותן לעוגה.

  14. 3. אופים במשך 45-35 דקות, עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

  15. 4. מברישים את העוגה בסירופ הסוכר שהשארנו בצד ומצננים לפני ההגשה