לןגן

עוגת קפה,סילאן ואגוזים מקורמלים כמה קל ככה טעים-ניתן להכין גם פרווה

מאת: ליהי קרויץ, פורסם: 15/09/2016 | 23:28
עוגת קפה,סילאן ואגוזים מקורמלים כמה קל ככה טעים-ניתן להכין גם פרווה

תקציר המתכון: טורט עם סילאן קפה ואגוזים ממולא בשכבות של קצפת ואגוזים מקורמלים -ניתן להכין גם בפרווה איזה פינוק מושלם.

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. אופן ההכנה הטורט;

  2. לרפד תבנית אפיה 22 ס"מ בנייר אפייה.

  3. לחמם תנור לחום בינוני 160 מעלות.

  4. בקערת המיקסר לשים את החלבונים להתחיל להקציף במהירות גבוה. ואז להוסיף את הסוכר בהדרגה ואת הסוכר וניל..

  5. להמשיך להקציף עד אשר הקצף תפוח ויציב.

  6. להוסיף תוך כדי הקצפה את החלמונים להמשיך להקציף עוד דקה .

  7. להוסיף בטפטוף את השמן. ולהבליעה תוך כדי הקצפה עוד דקה. לזלף את הסילאן ולכבות.

  8. להוסיף בעטיפה את החומרים היבשים. אגוזי הלוז הקמח ואבקת נס-הקפה.

  9. לאפות בערך 25-35 דקות עד אשר העוגה זהובה וקפיצית למגע. ולקרר.

  10. אופן הכנת האגוזים המקורמלים:

  11. לשים בקלחת 100 גרם סוכר בהדרגה. כל פעם לחכות שהסוכר נמס ואז להוסיף עוד קצת. לערבב כל הזמן

  12. עד שמתקבל גוון קרמל יפה.ללא גושים.

  13. להוסיף סילאן ו- 25 גרם חמאה ולערבב היטב עד שהחמאה ניטמעת בקרמל. להוסיף את האגוזים ולערבב כחצי דקה.

  14. ולשפוך את העיסה על המגש שמרופד בנייר אפייה. לשטח כמה שניתן עם כף עץ. להמתין שהאגוזים יתקררו.

  15. (להשאיר קצת מהקרמל בתוך הקלחת בערך 2 כפיות. להוסיף כף מים ובאש קטנה לערבב עד אשר מתקבל רוטב קרמל לקישוט העוגה בסוף).

  16. ריסוק האגוזים המקורמלים.

  17. לשבור את האגוזים לקבוצות(להשאיר 2-3 קבוצות של 3 אגוזים דבוקים ביחד לקישוט העוגה בסוף).

  18. להכניס לשקית סנדביצים כפולה חצי מכמות האגוזים. ובעזרת פטיש שניצלים או. (צנצנת נס-קפה) לשבור את האגוזים

  19. לשבבים קטנים. ואחר -כך לשבור את כל כמות האגוזים.

  20. אופן הכנת הקצפת:

  21. להקציף במיקסר לקצפת יציבה את כל חומרי הקצפת.

  22. סירופ הברנדי:-לערבב הכל ביחד.

  23. אופן הרכבת העוגה:

  24. לחתוך את הטורט ל-2.

  25. לשים במגש טורט אחד ולהרטיב אותו בסירופ הברנדי - בעזרת מברשת.

  26. למרוח וליישר חצי מכמות קרם הוניל. לפזר מעל הקרם חצי מכמות האגוזים המקורמלים.

  27. לשים מעל את חצי הטורט השני. להרטיב בסירופ. למרוח מעל ובדפנות את הקרם הנותר. ולפזר מלמעלה את האגוזים המקורמלים..

  28. ניתן לקשט עם זילוף קרמל מלעלה שהכנו מקודם.

  29. (את הדפנות קישטתי בקוקוס קלוי- במחבת קולים קוקוס תוך כדי ערבוב. עד אשר הוא מזהיב).