קינוח שכבות בכוס עוגת דבש תפוחים וקצפת
מאת: אופירה פחימה יחיא, פורסם: 15/09/2016 | 20:05
תקציר המתכון:
מתכון מדהים קלי קלות ומרשים ביותר
קטגוריה: קינוחי כוסות,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
-
קינוח בכוס מדהים לראש השנה שכבת עוגת דבש , תפוחים , עוד שכבת עוגת דבש וקצפת עם דבש
מצרכים לעוגת דבש
-
מתכון לעוגת דבש רכה
-
לתבנית פלא
-
6 ביצים
-
1 כוס סוכר
-
1 כוס מים חמים עם 2 תמציות תה ( להשאיר את התמציות שיהיה כהה)
-
3/4 כוס שמן...
-
1 כוס דבש( לשמן את הכוס ואז למדוד בה את הדבש כך לא נותר בכוס דבש לא מנוצל)
-
2 כוסות ועוד 3 כפות של קמח
-
1 אבקת אפיה
-
1 כף של סודה לשתיה
-
1 כפית קינמון
-
ומעט ציפורין טחון
אופן ההכנה
-
להקציף חלבונים עם כוס סוכר , את החלמונים להקציף לבד , להוסיף לחלמונים דבש , את התה הכהה , ושמן , לטרוף הכל יחד , להוסיף קינמון , ציפורין ( מעט מאוד שלא יהיה טעם של רופא שיניים בעוגה )
-
קמח , אבקת אפייה , סודה לשתייה, לטרוף היטב, עכשיו להוסיף מעט מקציפת החלבונים לקערת החלמונים , לטרוף היטב ולהוסיף את שאר החלבונים , לאחד הכל , לשמן תבנית לצקת את הבלילה , להכניס לתנור ב 170 מעלות 50 דקות עד שעה . (לאפות את העוגה בתבנית מלבנית חד פעמי )
-
במחבת לשים מחמאה , את התפוחים ואת כל שאר המצרכים לבשל כ 8 דקות , לקרר היטב .
-
להקציף קצפת צמחית פרווה 250 מ"ל השף הלבן עם 1 כף סוכר ו 3 כפות פודניג וניל.
לשכבת תפוחים
-
10 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות
-
20 גרם מחמאה
-
1 כפית קינמון
-
1/2 כוס סוכר
-
1/2 חבילת פודניג וניל אסם
לקישוט
אופן הכנה
-
הרכבת המנה:
-
עם כוס של קינוח לקרוץ מהעוגה ולחלק כל חלק כזה לשניים ברוחב , את החלק הראשון לדחוף לתחתית הכוס , לשים מהמלית תפוחים ואז לדחוף את החלק השני של העוגת דבש.
-
לזלף מעל קצפת ,לקשט באגוזי ברס ודבש , ולפזר מעט קינמון .